Gala BURSA 2018

Adrian Tănase, avizat de ASF în funcţia de Director General al BVB

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

 Adrian Tănase, avizat de ASF în funcţia de Director General al BVB

Actualizare 16:50 ASF l-a avizat astăzi pe Adrian Tănase în funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat al instituţiei.

---------------------

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi-a programat să decidă, astăzi, dacă îl avizează pe Adrian Tănase pe funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit lui Mircea Ursache, vicepreşedinte al ASF.

Domnia sa ne-a declarat: "Cererea BVB de aprobare a numirii domnului Adrian Tănase în funcţia de Director General a fost analizată de direcţia de specialitate, interviul domnului Tănase având loc în data de 5 ianuarie 2018.

Nota a fost înaintată luni 15.01.2018 Direcţiei Juridice pentru avizare".

Mircea Ursache ne-a mai spus că aşteptările sale de la noul CEO BVB vizează trei mari obiective: "Atragerea în continuare a unor emitenţi privaţi la bursă, conştientizarea împreună cu întreg «boardul» de conducere al Bursei a importanţei pe care o are înfiinţarea unei contrapărţi centrale româneşti şi asigurarea unei bune funcţionări a mecanismelor de guvernanţă corporativă pentru emitenţi (inclusiv BVB!)".

Adrian Tănase a fost numit CEO de Consiliul Bursei, în luna decembrie 2017. Anterior, acesta a ocupat poziţia de Chief Investment Officer NN Pensii România, după ce se alăturase Grupului NN în 2006. Domnul Tănase are peste 16 ani de experienţă pe piaţa de capital, cu focus pe management de portofoliu.

În octombrie, BVB a anunţat că Ludwik Sobolewski a demisionat din funcţia de director general, deşi mandatul său se încheiase din august 2017 şi nu a fost prelungit. Atunci, Sobolewski a apelat la un truc de comunicare, susţinând că îşi continuă mandatul, deşi nu mai are un contract în vigoare, o afirmaţie contrară prevederilor Codului Civil, din ţara noastră, dar care, în mod ciudat, a fost susţinută şi de preşedintele BVB Lucian Anghel.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită