AOAR susţine Pilonul II de pensii private

M.D.
Macroeconomie /

 AOAR susţine Pilonul II de pensii private

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) consideră că Pilonului II de pensii private este esenţial pentru consolidarea dezvoltării economice şi sociale sănătoase a României, informează comunicatul de presă remis către redacţie.

"Evoluţiile demografice pe termen mediu indică faptul că, în următorii 15 ani, fiecare angajat din România va ajunge să susţină aproximativ 2.5 pensionari. Mai mult chiar, dacă tendinţele actuale de îmbătrânire a populaţiei şi de migraţie se menţin, până în anul 2050 România va deveni ţara din Europa cu populaţia cea mai îmbătrânită şi cu un număr de persoane active în scădere semnificativă", au declarat reprezentaţii AOAR.

Referitor la importanţa Pilonului II, aceştia au declarat: "Pentru majoritatea angajaţilor români, Pilonul II reprezintă singura formă reală de economisire, beneficiind de garanţia absolută asupra contribuţiilor proprii. Pilonul II de pensii constituie, deci, o sursă sigură de venit, complementară veniturilor potenţiale din pensia publică, scopul primordial al acestui instrument fiind economisirea pentru perioada vârstei a treia".

Banii economisiţi în prezent de angajaţi reprezintă şi o sursă importantă de finanţare a investiţiilor în economia românească.

Fondurile de pensii private au un rol semnificativ în susţinerea economiei locale şi a pieţei de capital, fiind cei mai mari investitori instituţionali autohtoni. 93% din sumele administrate de acestea sunt investite în economia românească, contribuind astfel la finanţarea firmelor private, dar şi de stat, se mai arată în comunicat.

Fondurile de pensii private sunt investitori pe termen lung, contribuind la reducerea volatilităţii pe pieţele financiare. Acestea deţin plasamente de peste 850 mil. EUR pe Bursa de Valori Bucureşti, asigurând aproximativ 15% din lichiditatea bursei şi având un rol crucial în succesul ofertelor publice, inclusiv al celor de stat (18,6% din IPO-ul Electrica, 20,6% din IPO-ul Nuclearelectrica, 22,8% din IPO-ul Romgaz).

AOAR subliniază importanţa respectării legislaţiei în vigoare şi, deci, a menţinerii sistemului actual de contribuţii la Pilonul II, putând fi, astfel, asigurate veniturile viitoare ale românilor, dezvoltarea pe baze solide a mediului de afaceri, susţinerea ritmului investiţiilor în economia locală şi creşterea sustenabilă a României.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Si eu sustin Pilonul II de pensii private!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo