Colegiul Medicilor condamnă orice denigrare a vaccinărilor

M.F.
Miscellanea /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Colegiul Medicilor din România a transmis astăzi că susţine imunizarea, ca masura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinii, şi condamnă orice campanie prin care este denigrată vaccinarea. În plus, medicii solicită sancţionarea "tuturor acţiunilor care pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii populaţiei", scrie News.ro.

Medicii Colegiului afirmă că "vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalităţii şi morbidităţii prin boli infecţioase, a dus la creşterea substanţială a speranţei de viaţă. În fiecare an, circa 3 milioane de vieţi sunt salvate prin vaccinare. O acoperire vaccinală optimă şi constantă va duce, în timp, la eradicarea a numeroase boli infecţioase transmisibile", au transmis astăzi, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România. Aceştia consideră că "vaccinarea este un drept al copilului necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă şi pentru a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecţioase grave". Reprezentanţii Colegiului reamintesc că acesta a încurajat o reglementare legală solidă a activităţii de vaccinare, responsabilizarea clară a celor implicaţi, începând cu autorităţile, corpul profesional medical, dar şi reprezentanţii legali ai copiilor.

Pliante antivaccinare cu mesaje precum "Vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi" şi "Pesticide în vaccinuri" au fost distribuite în ultima perioadă, acestea având siglele Ministerului Sănătăţii, UNICEF şi OMS.

Ministerul Sănătăţii a precizat că vaccinurile folosite sunt sigure şi eficace, menţionând că iniţiatorii campaniei au folosit siglele respective fără acordul instituţiilor. De asemenea, MS an anunţat că va face demersuri ca persoanele responsabile de campania de dezinformare să răspundă pentru faptele lor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS