EUGEN SIMION:Primeşte titlul de cetăţean de onoare

A.M.
Miscellanea /

Eugen Simion (sursa foto: Twitter)

Eugen Simion (sursa foto: Twitter)

Filologul, eseistul şi istoricul literar Eugen Simion, care împlineşte anul acesta 85 de ani, este numit cetăţean de onoare al Capitalei, pentru "contribuţia la promovarea consecventă a creaţiilor fundamentale ale literaturii române", informează News.ro.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 37 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi şapte abţineri.

"Se conferă titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti filologului Eugen Simion pentru contribuţia domniei sale la promovarea consecventă a creaţiilor fundamentale ale literaturii române", este primul articol din proiectul iniţiat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Eugen Simion este critic, istoric literar, editor, eseist, profesor universitar şi membru titular al Academiei Române. El s-a născut în Prahova, în 1933 şi a fost coleg de liceu cu poetul Nichita Stănescu. A urmat cursurile Facultăţii dde Litere a Universităţii din Bucureşti, iar printre profesorii săi s-au numărat George Călinescu, Tudor Vianu şi Alexandru Rosetti.

A publicat numeroase materiale în revistele Tribuna, Gazeta literară, Contemporanul şi Viaţa românească, a lucrat la România literară, iar din 1991 a lucrat la Literatorul. Din 1996 a devenit membru al Academiei Române, iar în 1998 a fost ales preşedinte al Academiei, conform sursei citate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo