Fost director al CNADNR, trimis în judecată de DNA

Andreea Cuzub
Anticorupţie /

 Fost director al CNADNR, trimis în judecată de DNA

Dorin Gavril Deduceanu, fost director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a fost trimis astăzi în judecată, în stare de deţinere, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "Inculpatul Debucean Dorin Gavril, în calitate de director general al C.N.A.D.N.R.) Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, a semnat două contracte de asistenţă juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate şi un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor.Cele două documente au fost semnate de inculpat în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul C.N.A.D.N.R.. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte."

Ca urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, C.N.A.D.N.R. S.A. a suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte), conform sursei.

DNA aminteşte că, anterior, inculpatul Debucean Dorin Gavril a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie (comunicat nr. 297/VIII/3 din 27 aprilie 2012), fiind condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo