Greva Ryanair: 400 de zboruri anulate

A.B.
Companii /

 Greva Ryanair: 400 de zboruri anulate

Greva de 24 de ore a piloţilor Ryanair este în desfăşurare în Europa, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri în cea mai severă mişcare de protest din istoria de 33 de ani a companiei irlandeze low-cost, transmit Deutsche Welle, DPA şi Reuters.

Ieri au fost anulate aproape 400 de zboruri ale Ryanair, sau 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în Europa, inclusiv două curse aeriene din Bucureşti spre Berlin. Tot ieri, zborul de după-amiază către Bucureşti-Nisa a pornit cu o întârziere de o oră în timp ce, alaltăieri a avut o întârziere de 5 ore. Întreaga coordonare de pe Aeroportul Otopeni a părut dată peste cap, grupuri întregi de călători fiind îndreptate către alte porţi de îmbarcare decît cele afişate iniţial.Trupele de călători se intersectau, ca şi cînd aeroportul ar fi fost luat sub asediu.

Greva, care are loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor, conform Agerpres.

Sindicatul Cockpit a anunţat că 480 de piloţi Ryanair din Germania au început greva ieri, la ora 03:01 A.M. (01:01 GMT) şi nu vor reveni la serviciu până astăzi la ora 02:59 A.M.

"Ryanair este singurul responsabil pentru escaladarea conflictului", a afirmat preşedintele Cockpit, Martin Locher, adăugând că operatorul aerian a exclus majorarea costurilor cu personalul.

Germania va fi ţara cea mai afectată de greva piloţilor Ryanair, fiind afectaţi 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

"Nu vrem să schimbăm modelul de afaceri al Ryanair, dar încă putem schimba multe alte lucruri", a afirmat joi directorul operaţional Peter Bellew.

Acesta a dat asigurări că operatorul aerian irlandez este dispus să analizeze o componentă variabilă a salarizării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită