Investitorii continuă să îşi diversifice portofoliile globale

T.I.
Miscellanea #Imobiliare /

Sursa foto: Pixabay

Sursa foto: Pixabay

În ciuda situaţiei politice globale, investitorii caută în continuare să achiziţioneze active imobiliare. Extinderile puternice ale chiriaşilor, ratele scăzute de neocupare şi numărul redus de proiecte imobiliare noi au susţinut o schimbare treptată a condiţiilor pieţei în favoarea proprietarilor, ceea ce a condus la o creştere a chiriilor şi stabilitate în majoritatea pieţelor europene în 2018. Astfel, cu toate că randamentele au atins cel mai bun nivel al acestui ciclu, situaţia va continua şi în 2019, potrivit raportului Capital Flows al companiei de consultanţă imobiliară Colliers International remis Redacţiei nostre.

"În ciuda semnelor că actualul ciclu se află într-o fază târzie, ne aşteptăm ca 2018 să fie un alt an puternic pentru investiţiile imobiliare în Europa. Există o serie de preocupări macroeconomice care influenţează luarea deciziilor investitorilor la nivel mondial, inclusiv creşterile dobânzilor în SUA, disputele comerciale la nivel mondial, creşterea scăzută în Europa şi teama de un Brexit dur/fără vreun acord. Deşi investitorii sunt mai precauţi în ceea ce priveşte calitatea veniturilor, creşterea reală a chiriilor şi iniţiativele active de gestionare a activelor, există încă o dorinţă de a achiziţiona proprietăţi imobiliare şi de a diversifica portofoliile globale", a declarat Richard Divall, Head of Cross Border Capital Markets, EMEA, în cadrul Colliers International.

La scară globală, tranzacţiile investiţionale până în acest moment dovedesc o continuare a tendinţei întâlnite la sfârşitul anului 2017. Potrivit datelor Colliers, volumul investiţiilor pentru regiunea Asia-Pacific poate ajunge la 808 mld. dolari până la sfârşitul lui 2018 (cu 13% mai mult decât anul trecut). Între timp, regiunea EMEA a înregistrat scăderi de 10% ale volumelor de investiţii faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, deşi acest fapt reprezintă o îmbunătăţire a rezultatelor mult mai slabe din trimestrul I, când scăderea era de aproape 30% faţă de anul precedent. Volumele de investiţii din America de Nord şi America de Sud rămân similare cu anul trecut.

Studiul Colliers evidenţiază o creştere semnificativă a investiţiilor în sectorul rezidenţial, acesta ocupând în prezent 16% din totalul activităţii din ultimele 18 luni, comparativ cu doar 6% în urmă cu 10 ani. Între timp, investiţiile în zona industrială au crescut cu trei procente. La polul opus, investiţiile în segmentul de retail şi cel de birouri au înregistrat un declin în ultimii 10 ani de 5, respectiv 6 puncte procentuale, în timp ce ponderea investiţiilor din sectorul hotelier a rămas neschimbată.

"Disputele comerciale dintre Statele Unite şi China par că vor rămâne de actualitate o vreme şi este probabil să ducă la o reglobalizare a comerţului chinez pe termen mediu. Acest lucru va stimula crearea unui bloc comercial asiatic, deoarece lanţurile regionale de aprovizionare sunt create dinspre China către alte câteva ţări asiatice, iar partenerii comerciali ai Chinei în Asia de Est şi de Sud-Est vor culege beneficiile acestei schimbări", a explicat Damian Harrington, Head of EMEA Research în cadrul Colliers International.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS