MARIUS BUDĂI:Guvernul a soluţionat criza salariilor din Sănătate

M.D.
Politică /

Marius Budăi (Sursa foto: Facebook)

Marius Budăi (Sursa foto: Facebook)

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi a anunţat, astăzi, 17 mai, că în urma Acordului semnat între Guvern şi sindicate şi a Ordonanţei de Urgenţă adoptate de Executiv pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, niciun salariat din sistemul de sănătate nu va avea venituri nete mai mici decât cele din luna februarie 2018, informează comunicatul de presă remis către redacţie.

Marius Budăi a declarat: "În urma negocierilor cu sindicatele, Guvernul a identificat soluţii astfel încât toţi angajaţii din sănătate să încaseze aceleaşi sume de bani în fiecare lună, cel puţin la nivelul anterior lunii martie 2018 şi în mod cert mai mari faţă de ianuarie 2017, când actuala coaliţie a intrat la guvernare".

Gărzile medicilor nu vor mai intra în calculul pentru stabilirea plafonului pentru sporuri de 30% din cheltuielile totale de personal. Totodată, s-a prevăzut posibilitatea ca pentru spitalele de mono-specialitate şi ambulanţă să se poată depăşi plafonul de sporuri de 30%. Nu va scădea niciun prag minim de sporuri prevăzut în regulamentul de sporuri pentru toate categoriile de personal.

Toate prevederile agreate între sindicate şi Guvern se vor aplica asupra veniturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018.

"Salariile din sănătate şi din educaţie au avut cea mai mare creştere din sectorul bugetar. Banii pentru aceste creşteri nu trebuie consideraţi drept cheltuieli exagerate, cum a declarat domnul preşedinte Iohannis, ci investiţii în oameni şi în noile generaţii. Cele mai mari creşteri din sectorul bugetar au avut loc în sectorul de sănătate, unde salariile din luna martie 2018 sunt mai mari cu 22,3% faţă de februarie 2018. Pe locul doi s-au situat salariile din educaţie, unde creşterea a fost cu 18,4%. Datele raportate de Institutul Naţional de Statistică arată că PSD şi-a respectat una dintre cele mai importante promisiuni din campania electorală, respectiv creşterea salariilor din România şi tratarea sănătăţii şi a educaţiei ca domenii prioritare", a subliniat deputatul PSD.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo