19 poliţişti ucişi de talibani înainte de Ramadan

F.C.
Internaţional /

19 poliţişti ucişi de talibani înainte de Ramadan

Nouăsprezece poliţişti au fost ucis în urma unui atac al talibanilor asupra bazei lor, sâmbătă, cu câteva ore înainte ca insurgenţii să accepte o încetare temporară a focului pe durata Ramadanului.

Talibanii au revendicat atentatul, care s-a soldat cu 19 morţi şi cinci răniţi. În total, 36 de membri ai forţelor de securitate au murit în două atacuri separate în ultimele ore.

Talibanii au anunţat sâmbătă că timp de trei zile vor înceta focul în faţa forţelor afgane, pentru finalul Ramadanului, o premieră din 2001, care intervine după ce Ashraf Ghani, preşedintele Afganistanului, a anunţat încetarea temporară a ostilităţilor.

Într-un comunicat difuzat prin intermediul WhatsApp, talibanii au adăugat că vor continua operaţiunile lor îndreptate împotriva "forţelor ocupante" străine în ţară şi că se vor apăra "cu virulenţă" dacă sunt atacaţi.

Este pentru prima dată în 17 ani că talibanii decretează încetarea focului.

Joi, preşedintele afgan Ashraf Ghani, ale cărui oferte de pace au rămas până în prezent fără răspuns, a anunţat o încetare a ostilităţilor cu talibanii, însă nu şi cu gruparea Stat islamic.

Trebuie să înceapă, a precizat el, "în cea de-a 27-a zi a Ramadanului (marţi) şi va continua până în a cincea zi de Aïd-el-Fitr", care ar trebui să înceapă la sfârşitul săptămânii viitoare, ceea ce ar însemna de pe 12 până pe 19 iunie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo