Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

5% din SIF Moldova, transferate pentru 8 milioane euro

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

5% din SIF Moldova, transferate pentru 8 milioane euro

Două tranzacţii deal cu 4,96% din acţiunile SIF Moldova (SIF 2) au fost realizate ieri, aproape de finalul şedinţei de tranzacţionare, pentru 35,3 milioane lei (8 milioane euro). Preţul a fost cu aproape 10% peste cotaţia de la acel moment din piaţa principală şi cu 8,73% peste închiderea de luni. Pe piaţa principală, cu acţiunile SIF Moldova au fost realizate ieri, în total, 108 transferuri în valoare cumulată de doar 460.000 de lei.

Voci din piaţa de capital susţin că tranzacţiile deal de ieri, realizate într-un minut, la finalul şedinţei de tranzacţionare, au fost făcute în stilul "Bîlteanu&Co".

Printre acţionarii SIF Moldova se află grupul de firme din jurul Băncii Transilvania care deţinea anul trecut, împreună cu cehii de la Wood, circa 10% din acţiuni. Un alt acţionar este SIF Muntenia care are în jur de 5% din acţiuni.

În toamna anului trecut, grupul de acţionari, din jurul Băncii Transilvania, din care face parte şi preşedintele acesteia, Horia Ciorcilă, împreună cu firma cehă de brokeraj "Wood&Company", şi-a redus participaţia deţinută la SIF2 la 4,85% din capitalul social al companiei, pragul maxim impus de lege. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis în luna aprile a anului trecut o ordonanţă prin care a dispus ca aceşti acţionari să îşi reducă participaţia de la 9,8% la 5% la SIF Moldova în termen de trei luni. La acea vreme, CNVM a limitat la 5% drepturile de vot pentru "Grupul Banca Transilvania" şi firma cehă de brokeraj Wood&Company, stabilind că cele două entităţi acţionează concertat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat