9,5% din fondurile europene disponibile prin Regiunea SE au ajuns la Buzău

MARILENA DINU
Ziarul BURSA /

Doar 54,5 milioane de euro au reuşit autorităţile şi IMM-urile din judeţul Buzău să atragă în cei cinci ani în care s-a derulat Programul Operaţional Regional 2007-2013. Asta înseamnă mai puţin de 10% din fondurile totale disponibile la nivelul Regiunii S-E, din care fac parte judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

Mai exact, în judeţul Buzău au ajuns 54,42 de milioane de euro, iar această sumă reprezintă doar 9,5% din fondurile puse la dispoziţie la nivelul Regiunii S-E . Banii au fost solicitaţi prin 81 de proiecte deja semnate şi pentru care, în majoritate, s-au făcut plăţile. În ceea ce priveşte raportul proiectelor depuse, cele din Buzău reprezintă doar 16% din totalul celor semnate la nivelul Regiunii S-E.

Cu fondurile accesate în judeţul Buzău s-au reabilitat aproape 60 de kilometri de drumuri judeţene, trei ambulatorii, două centre sociale au fost modernizate şi dotate, şase şcoli reabilitate şi a mai fost realizat un centru de afaceri. De asemenea, 38 de IMM-uri au primit finanţări pentru dezvoltare. În urma implentării acestor proiecte au fost create 280 de locuri de muncă.

Pe de altă parte, 10 proiecte se află în diferite etape de precontractare şi contractare, valoarea solicitată totală fiind de 14,23 milioane euro. De asemenea, alte 13 proiecte au fost trecute pe lista de rezervă, suma acestora totalizând 29,3 milioane euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS