A început protestul "România vrea autostrăzi"

L.A.
Politică /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - Corina Creţu, Comisar European pentru Politica Regională, despre protest: "Există un masterplan de transport aprobat de comisia europeană în anul 2015. Pentru mine este inexplicabil de ce un stat membru - România - nu depune proiecte pentru a-şi pune în aplicare masterplanul.

Comisia Europeană a spus că este pregătită să dea banii pentru studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu-Mureş - Ungheni pe actualul exrciţiu bugetar, iar pe viitorul exerciţiu bugetar să finanţăm şi lucrările, dar autorităţile de la Bucureşti nu ne-au trimis nicio solicitare pentru acest studiu de fezabilitate."

----

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că se vor alătura protestului "România vrea autostrăzi" şi întrerup activitatea, astăzi, timp de 15 minute, de la ora 15.00. Tot de la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova, informează Digi24.

Aproape 1.000 de oameni sunt în stradă la Iaşi. Şi în Bucureşti s-au strâns oameni în Piaţa Universităţii. Câteva persoane protestează şi în faţa Ministerului de Finanţe, dar Ministrul Eugen Teodorovici nu este printre ei, deşi spunea că va participa la protest.

Pe autostrada A1, mai multe maşini au oprit pe banda de urgenţă, mai scrie publicatia.

De asemenea, şi în Bucureşti, maşinile s-au oprit pe şoseaua Kiseleff, iar mai mulţi pietoni traversează încontinuu. Piaţa Victoriei este blocată.

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că se vor alătura protestului "România vrea autostrăzi" şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS