AAFBR a organizat a X-a ediţie a conferinţei sale anuale

T.T.
Bănci-Asigurări /

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Reducerea disparităţilor regionale şi a inegalităţii în distribuţia veniturilor, acumularea de capital românesc pentru finanţarea dezvoltării economice, alături de o mai bună disciplină fiscală şi bugetară sunt principalele provocări la care România trebuie să răspundă în următorii ani pentru a beneficia de creştere economică sustenabilă, conform Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), care a organizat, astăzi, cea de-a X-a ediţie a conferinţei sale anuale.

Conferinţa a marcat zece ani de activitate a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari şi a fost organizată cu sprijinul Băncii Naţionale a României. Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a deschis dezbaterile conferinţei.

Cu ocazia aniversării unui deceniu de activitate, AAFBR a elaborat o lucrare de referinţă pentru România şi mediul de afaceri local: "România după 10 ani. Realizări. Eşecuri. Perspective economice". 35 de membri ai asociaţiei, sub îndrumarea a zece lideri de proiect, au analizat evoluţia din ultimul deceniu a zece segmente importante ale economiei la nivel macroeconomic şi microeconomic: politica fiscală, piaţa de capital, sistemul de pensii, politica monetară, mediul de afaceri, reglementări în sectorul bancar, riscul valutar, riscul de credit şi intermedierea financiară, fondurile de investiţii şi piaţa de asigurări. Concluziile acestor analize au fost dezbătute în cadrul celor două sesiuni ale conferinţei.

Principalele subiecte abordate în cele zece capitole ale lucrării sunt: analiza modului în care politica fiscală din România şi-a îndeplinit sau nu cele trei funcţii ale sale; factorii interni şi externi care au influenţat evoluţia pieţei de capital româneşti în ultimii zece ani; evoluţia în ultimul deceniu a sistemului public de pensii de tip pay-as-you-go (Pilonul I) şi importanţa Pilonilor II (pensii private obligatorii) şi III (pensii private facultative) pentru prosperitatea viitoare a românilor, cât şi agregarea rapidă a capitalului românesc capabil să finanţeze dezvoltarea României; analiza retrospectivă a politicii monetare a Băncii Naţionale a României; provocările şi oportunităţile mediului de afaceri activ în România în ultimul deceniu; expunerea principalelor măsuri de reglementare (la nivel micro şi macro prudenţial) în sistemul bancar din România; analiza evoluţiei cursului de schimb în România în perioada 2008 - 2018; perspectivele pieţei bancare, a leasingului şi a factoringului; evoluţia fondurilor mutuale de investiţii în ultimul deceniu şi de ce gradul de penetrare al activelor fondurilor şi relevanţa fondurilor în economisirea populaţiei rămân la niveluri extrem de scăzute relativ cu alte ţări din regiune; dinamica industriei asigurărilor în ultimul deceniu în România precum şi previziuni pentru viitor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS