Acord de finanţare pentru fermieri între Fondul European de Investiţii şi Raiffeisen Bank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Într-o primă fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de 30 milioane euro 

Într-o primă fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de 30 milioane euro 

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Raiffeisen Bank au semnat un nou acord de finanţare şi garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pe termen mediu şi lung, pentru capital de lucru şi investiţii, fermierilor şi antreprenorilor din zonele rurale, conform unui comunicat de presă. Acesta arată că, într-o prima fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de de 30 de milioane de euro, cu "dobândă şi costuri subvenţionate".

Raluca Nicolescu, Director Executiv al Direcţiei IMM din cadrul băncii, a menţionat: "Pe baza parteneriatului dezvoltat în anii precedenţi şi a experienţei de succes cu fondurile FEI, Raiffeisen Bank face un pas înainte în facilitarea accesului la finanţare pentru o categorie largă de clienţi şi activităţi IMM.

Cu un istoric îndelungat de sprijinire a sectorului agricol, punem acum la dispoziţia antreprenorilor o nouă linie de finanţare cu accent deosebit pe stimularea investiţiilor agricole în utilaje şi echipamente. De asemenea, avem în vedere dezvoltarea mai largă a zonelor rurale şi de munte prin finanţarea atât a firmelor, cât şi a fermierilor individuali pentru investiţii, activităţi tradiţionale, servicii şi unităţi de agroturism".

Cătălin Cepisca, Manager Departament Produse Structurate de Finanţare a Comerţului şi Sindicalizari menţionează: "Continuăm împreună cu FEI implementarea de soluţii simple de garantare, uşor de contractat şi foarte avantajoase din punct de vedere al costurilor, într-un domeniu de importanţă majoră pentru economie, cel agricol. Ne adresăm atât fermierilor, cât şi procesatorilor ce au în vedere o inves­tiţie în perioada următoare şi îşi doresc o finanţare care să le înlesnească finalizarea proiectelor, fie ele de modernizare a unităţilor de producţie sau îmbunătăţire a parcului tehnologic. Sectorul agricol a atins un grad de dezvoltare şi tehnologizare ce necesită ins­trumente financiare precum cele sustinute de acordul semnat astăzi".

Creditele cu garanţii cofinanţate de FEI vor fi acordate în lei, pentru finanţarea investiţiilor şi acoperirea nevoilor de capital de lucru aferente acestora. Garanţiile FEI acoperă 50% din valoarea creditului, fără nici un cost pentru clienţi, care beneficiază şi de dobânda subvenţionată.

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa (IMM-uri), ajutându-le să aibă acces la finanţare. EIF gestionează şi dezvoltă capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care vizează în mod specific aceste firme. FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii economice şi ocupării forţei de muncă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS