Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au aprobat bugetul pentru acest an

M.D.
Piaţa de Capital /

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au aprobat bugetul pentru acest an

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat bugetul pentru acest an, care prevede un profit net de 10,81 milioane lei, mai mic cu 24% faţă de anul trecut, când s-a ridicat la 14,24 milioane lei.

Profitul net realizat anul trecut, fără impactul fuziunii cu Bursa din Sibiu, a fost de 9,9 milioane lei.

"Fără a lua în calcul impactul fuziunii, respectiv câştigul din fuziune din anul 2017 de 2,88 milioane lei şi utilizarea pierderii fiscale preluate de la Sibex care a avut un impact de 1,85 milioane lei, creşterea profitului net în anul 2018 faţă de anul 2017 ar fi de 9%", arată deciziile aprobate de acţionari.

De asemenea, BVB preconizează venituri operaţionale în sumă de 25,34 milioane lei, cu 7% mai mult faţă de veniturile operaţionale realizate anul trecut, de 23,69 milioane lei.

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va continua în 2018 proiectele dedicate modernizării pieţei locale de capital, creşterii atractivităţii acesteia pentru mediul antreprenorial şi extinderii comunităţii de investitori, atat instituţionali, cât şi de retail, toate cu impact direct asupra lichidităţii bursei. De asemenea, anul 2018 implica operarea intr-un nou context la nivelul pietei de capital, definit de directiva MiFID II şi regulamentele delegate incidente, în vigoare de la începutul acestui an. Promovarea pieţei de capital locale către statutul de piaţă emergentă de către providerii globali de indici continuă să reprezinte o prioritate pentru Bursa de Valori Bucureşti, scop ce va fi atins pe termen mediu prin modernizarea bursei, creşterea lichidităţii şi prezenţa în piaţă a companiilor mari cu valori de tranzacţionare individuale semnificative", spun oficialii BVB.

Pentru anul 2018 se estimează înregistrarea unui profit operaţional de 9,57 milioane lei, cu 20% mai ridicat faţă de profitul operaţional al anului precedent fără cheltuielile aferente fuziunii, respectiv 25% faţă de profitul operaţional al anului precedent inclusiv cheltuielile aferente fuziunii.

De asemenea, planul de achiziţii pentru acest an prevede investiţii în active imobilizate corporale şi necorporale în valoare de 2,78 milioane lei, în conformitate cu proiectele BVB pentru acest an.

Investiţiile vor fi direcţionate în modernizarea şi înlocuirea sistemelor IT actuale - hardware, în programe informatice noi şi în reînnoirea licenţelor software.

Din profitul net realizat de către Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) în perioada 1 ianuarie 2016 - 31 decembrie 2017 în sumă de 14,24 milioane lei, acţionarii vor să distribuie integral suma de 13,55 milioane lei sub formă de dividende.

Valoarea tranzacţiilor pe piaţa reglementată de acţiuni estimată pentru 2018 este 12,7 milioane lei, în creştere cu aproximativ 4% comparativ cu anul precedent. Această valoare ţine cont de tranzacţiile realizate în cursul anului pe piaţa secundară şi de valoarea ofertelor aşteptate pentru acest an.

În ceea ce priveşte veniturile, se estimează că piaţa reglementată de acţiuni, inclusiv oferte, va genera venituri de 19,48 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS