Acţionarii "Cemacon", chemaţi să aprobe restructurarea creditelor

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii "Cemacon" (CEON) au fost convocaţi, pe 29 aprilie, să aprobe acordul de principiu privind restructurarea creditelor societăţii, semnat la data de 4 noiembrie 2013, de către acţionarii KJK Fund II, SC Consultanţă Andrei&Andrei, SSIF Broker şi Casa de Insolvenţă Transilvania cu Banca Comercială Română.

În urma înţelegerii din noiembrie, producătorul de cărămizi a anunţat, în luna februarie, că BCR a externalizat către fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, înregistrat în Olanda, 12 milioane euro din datoria Cemacon către bancă. Fondul este controlat de Erste şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, omul de afaceri Florin Pogonaru.

În AGA, conducerea "Cemacon" propune acţionarilor şi modificarea actului constitutiv al societăţii, astfel încât societatea să fie administrată de 5 persoane.

Acţionarii companiei clujene "Cemacon" (simbol CEON) au aprobat, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), reducerea capitalului social cu 25,7 milioane lei, de la 26,2 milioane lei, la 525.796 lei, ca urmare a pierderii contabile de 33,6 milioane lei din perioada 2009 - 2012, la care s-a adăugat rezultatul net negativ preliminar aferent anului 2013, în valoare de 5,7 milioane lei, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, acţionarii au decis majorarea capitalului social al companiei, prin emisiunea de 88.000.000 acţiuni, având o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune, în schimbul unor aporturi în numerar, se arată în raportul companiei.

Compania producătoare de cărămizi a înregistrat, anul trecut, pierderi de 5,72 milioane lei, după ce, în 2012, pierderea era de trei ori mai mare (17,52 milioane lei).

În schimb, datoriile au crescut, în 2013, la 150,9 milioane lei, după ce, în 2012, suma totală era de 140,5 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS