Acţionarii "Coty" au obţinut un miliard de dolari din oferta publică iniţială

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producătorul american de cosmetice "Coty" Inc. a obţinut, în numele acţionarilor săi, aproape un miliard de dolari din oferta publică iniţială, preţul titlurilor fiind stabilit la mijlocul intervalului propus.

Deţinătorii "Coty" au vândut 57,1 milioane de acţiuni la un preţ de 17,50 dolari fiecare, potrivit anunţului făcut de companie miercuri seara. Intervalul de preţ oferit a fost de 16,50-18,50 dolari/acţiune. Titlurile companiei au fost lansate la trazacţionare ieri, la New York Stock Exchange, sub simbolul "COTY". La preţul de ofertă, "Coty" are o valoare contabilă de aproape 8,6 miliarde dolari (inclusiv datoriile).

Producătorul de parfumuri a atras cumpărători chiar dacă familia Reimann va păstra controlul companiei, cu 10 voturi pe titlu, faţă de un vot pe titlu în cazul noilor acţionari.

În luna mai, "Coty" a desfăşurat un roadshow destinat investitorilor, pentru promovarea ofertei adminis­trate de "Bank of America Merrill Lynch", "JPMorgan Chase" şi "Morgan Stanley".

Înfiinţată în Paris, în 1904, de către Francois Coty, societatea s-a transformat într-o entitate globală care are 12.000 de angajaţi, iar în anul fiscal 2012 a realizat vânzări de 4,6 miliarde dolari. Mai bine de jumătate din cifra vânzărilor a provenit din parfumuri, 31% - din produse cosmetice de colorare şi 16% - din produse de îngrjire a pielii. Amintim că, în decembrie 2010, "Coty" a acceptat să plătească 400 de milioane de dolari pentru compania "TJoy Holdings" Ltd. din sectorul produselor de îngriire a pielii, obţinând astfel acces la o reţea majoră de distribuţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS