Acţionarii FP, chemaţi să aprobe o nouă reducere de capital

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Acţionarii FP, chemaţi să aprobe o nouă reducere de capital

Administratorul se pregăteşte de răscumpărarea de titluri de interes sau GDR-uri la Londra 

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au fost convocaţi, pe 27 aprilie, să decidă o nouă reducere a capitalului social, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Administratorul Fondului a propus reducerea capitalului social la 10.074.080.745,90 lei, ca urmare a anulării unui număr de 990.855.616 acţiuni proprii dobândite de către Societate, având valoarea nominală de 0,9 lei/unitate.

Potrivit convocatorului, reducerea capitalului social subscris va fi efectivă după îndeplinirea urmatoarelor trei condiţi: (i) reducerea capitalului social pentru distribuţia de capital aprobată de acţionari în 21 ianuarie 2015 este efectivă; (ii) această hotărâre este publicată în Monitorul Oficial, Partea a IV-a, pentru cel puţin 2 luni; şi (iii) Autoritatea de Supraveghere Financiară ("ASF") avizează modificarea Actului Constitutiv, în sensul diminuării capitalului.

În ianuarie, acţionarii FP aprobaseră reducerea capitalului la 10.965.850.800,30 RON prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor de la 0,95 lei la 0,90 lei şi restituirea diferenţei către acţionari. Fondul a operat şi anul trecut o scădere tot cu 5 bani, de la 1 leu la 0,95 lei/acţiune.

AGA din aprilie va lua în discuţie şi aprobarea unui program de răscumpărare de acţiuni, certificate de depozit având la bază acţiuni suport sau titluri de interes în legătură cu acţiuni ale Fondul Proprietatea pentru un număr maxim de (i) 891.770.055 de acţiuni sau echivalentul în certificate de depozit sau titluri de interes sau 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevantă, aplicându-se valoarea cea mai mică dintre acestea două.

Programul de răscumpărare ar urma să dureze maxim 18 luni, iar preţul poate varia între 0,2 lei/acţiune şi 2 lei/acţiune.

Acţionarii au aprobat, recent, acordarea unui nou mandat administratorului, valabil până în luna iulie, pentru îndeplinirea listării secundare la Londra.

La finalul anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a aprobat regulamentul pentru titluri de interes, pentru ca FP să se poată lista la Londra, prin aceste instrumente. În cadrul noului mandat, varianta alternativă pe care merge administratorul fondului este listarea prin GDR-uri.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Domnule Konieczny so nu luati notite din CE scrie ziarul Bursa. Normal ca doar un intelept ar FI de acord Sa plateasca dividende cand val capitalului social este Mai mare decay cea a capitalului propriu cum este cazul in ifrs. Dar potrivit Asf IFRS nu plate FI utlizat pentru a lua decizii investitionale

    Domnul Paul Cantaretul a fost impresionat de zambetul dvs ori aldomnului Doctor Mobius? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS