Acţionarii "Iaşitex" au respins elaborarea unui proiect pe fonduri europene

A.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Acţionarii "Iaşitex" au respins elaborarea unui proiect pe fonduri europene

Acţionarii "Iaşitex" (IASX) au respins, ieri, elaborarea şi implementarea unui proiect pe fonduri europene pentru "cercetarea, dezvoltarea şi fabricarea ţesăturilor tehnice biezate şi nebiezate cu proprietăţi conductive ridicate", în valoare de 3,5 milioane de euro.

De asemenea, acţionarii IASX mai sunt convocaţi, pe 12 februarie, la solicitarea acţionarului SIF Moldova, pentru aprobarea introducerii acţiunii în răspundere împotriva administratorilor, pentru prejudiciul cauzat societăţii ca urmare a tranzacţiei din data de 29 noiembrie 2017 privind cumpărarea a 3,46 milioane de acţiuni ale emitentului Chimcomplex Borzeşti, la preţul de 1,49 lei/acţiune.

AGA va decide şi desemnarea acţionarului SIF Moldova pentru a exercita declanşarea acţiunii în răspundere.

SIF Moldova a mai cerut, în martie 2017, introducerea acţiunii în răspundere împotriva membrilor conducerii Iaşitex, însă, atunci, acţionarii companiei au respins solicitarea, dar şi revocarea Consiliului de Administraţie.

Acţionarii IASX au mai aprobat, în martie 2017, Raportul Consiliului de Administraţie privind justificarea economică a tranzacţiilor încheiate cu persoanele afiliate, precum valoarea contabilă la zi a participaţiilor la persoanele juridice afiliate, punct care fusese solicitat de SIF Moldova.

SIF2 ceruse revocarea întregului Consiliu de Administraţie, din cauza unei pierderi în cursul anului 2015 de peste 4 milioane lei, precum şi pentru că nu a fost adoptată nicio măsură concretă pentru rezolvarea situaţiei nelegale generate de participaţiile la capitalul social al per­soanelor afiliate.

SIF Moldova deţine 29% din compania de textile.

Iaşitex face parte din grupul SCR, al cărui Preşedinte este Ştefan Vuza, care, în 2003, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de către APAPS.

Chimcomplex, tot din grupul SCR, a fost desemnat câştigător al licitaţiei pentru o parte dintre activele combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, la finalul anului trecut.

În octombrie, Oltchim a anunţat că "Chimcomplex" Borzeşti va achiziţiona şase din cele nouă pachete de active scoase la vânzare, pentru 127 milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS