Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Acţionarii SIF Oltenia şi-au alocat 71,4% din profit

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii SIF Oltenia şi-au alocat 71,4% din profit

Tudor Ciurezu: "Efortul pentru satisfacerea interesului acţionarilor este considerabil" 

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au votat, ieri, să primească dividende de 92,83 milioane lei, reprezentând 71,4% din profitul obţinut anul trecut.

Suma aferentă fiecărui titlu SIF5 deţinut este de 0,16 lei.

Restul de bani, de 37,17 milioane lei, urmează să fie utilizat pentru surse proprii de finanţare, se arată într-un raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Celalaltă variantă propusă acţionarilor, pe care aceştia au respins-o, prevedea neacordarea de dividende din profitul pe 2013.

Preşedintele SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, ne-a declarat că plata a aproape trei sferturi din profit către acţionari reprezintă un efort considerabil din partea societăţii.

Domnia sa menţionează, însă, că demersul este necesar pentru satisfacerea interesului acţionarilor.

"Dorim să creştem valoarea activului net şi pe cea a profitului, ceea ce va conduce şi la o majorare a preţului acţiunilor SIF Oltenia", arată preşedintele SIF5.

Pentru realizarea acestui obiectiv, societatea de investiţii financiare se orientează către acţiuni stabile, lichide şi cu perspective de creştere a preţului, explică Tudor Ciurezu, care continuă: "Vrem să reducem dimensiunea portofoliului, prin diminuarea numărului de companii în care investim. De asemenea, vom acorda prioritate investiţiilor în societăţi listate. Noi ne-am dori ca toate companiile la care suntem acţionari să fie listate, pentru a ne putea valorifica mai uşor deţinerile, însă, din nefericire, acest lucru nu este posibil".

Acţionarii SIF Oltenia au mai votat, în cadrul Adunării Generale de ieri, alegerea în Consiliul de Administraţie a celor trei membri rămaşi în cursă, Nicolae Stoian, Carmen Popa şi Iulius Postolache, primii doi fiind membri provizorii în CA, iar cel de-al treilea, director de investiţii Allianz Ţiriac Pensii Private.

La AGA de la sfâşitul lunii aprilie, fondurile ING, împreună cu omul de afaceri Gheorghe Iaciu, au cerut un dividend de 93,7% din profitul marcat de SIF5 în anul precedent, adică 121,8 milioane de lei sau 0,21 lei/acţiune, iar Consiliul de Administraţie a avut aceeaşi propunere ca şi pentru AGA de ieri, şi anume acordarea a 71,4% din profit sub formă de dividende.

Pentru şedinţa de ieri, fondurile ING şi Gheorghe Iaciu au renunţat la propunerea lor.

Săptămâna trecută, SIF Oltenia a ieşit din acţionariatul Aurora (AUR), vânzându-şi deţinerea 25,06% din capitalul social al companiei.

În schimb, SIF5 continuă să cumpere acţiuni Argus (UARG), unde controlează deja aproximativ 56% din titluri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat