Acţiunile "New Unilever", lansate la tranzacţionare în 24 decembrie

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Acţiunile "New Unilever", lansate la tranzacţionare în 24 decembrie

Acţiunile producătorului anglo-olandez de bunuri de larg consum "Unilever", care renunţă la structura sa duală şi îşi mută sediul de la Londra la Rotterdam, vor fi lansate la tranzacţionare către finele lunii decembrie, după finalizarea procesului de transformare a companiei.

"Unilever" a lansat procesul de analiză a structurii sale duale în 2017, iar în martie anul acesta a informat că noua societate holding, "New Unilever" NV, va fi listată la Londra, Amsterdam şi New York (pe piaţa americană sub formă de ADR-uri).

Ieri, compania a publicat prospectul pentru "New Unilever" NV şi documentaţia cu privire la simplificare, destinată acţionarilor. Conform acestuia, o acţiune din capitalul "New Unilever" NV va fi emisă pentru fiecare titlu al entităţii olandeze, respectiv pentru fiecare titlu al entităţii britanice. Modificările trebuie să primească aprobarea acţionarilor ambelor entităţi, respectiv avizul autorităţilor de reglementare.

Deţinătorii de titluri ale entităţii olandeze se vor reuni în adunarea acţionarilor la data de 25 octombrie, la Rotterdam, iar cei ai entităţii britanice - în 26 octombrie, la Londra.

Ultima zi de tranzacţionare a titlurilor celor două entităţi este prevăzută în 21 decembrie, iar procesul de simplificare este aşteptat să se finalizeze în 22 - 23 decembrie, astfel încât titlurile "New Unilever" NV să fie lansate la tranzacţionare în 24 decembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită