Gala BURSA 2018

ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ:Preşedintele Klaus Iohannis încurajează atragerea de investitori luxemburghezi

G.F.
Politică /

Preşedintele Klaus Iohannis încurajează atragerea de investitori luxemburghezi

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a încurajat atragerea de investitori luxemburghezi în domenii cu potenţial semnificativ cum ar fi: comunicaţii şi tehnologia informaţiei, sectorul bancar, fonduri de investiţii, turism sau tehnologii ecologice, în cadrul primirii, la Palatul Cotroceni, a ambasadorului Marelui Ducat de Luxemburg, Paul Alphons Steinmetz.

"În cadrul primirii ambasadorului Marelui Ducat de Luxemburg, domnul Paul Alphons Steinmetz, Preşedintele României a exprimat apreciere pentru nivelul şi calitatea foarte bune ale dialogului politic bilateral, inclusiv la cel mai înalt nivel, dar şi dorinţa de dezvoltare a cooperării economice cu exploatarea adevăratului potenţial al economiilor celor două ţări. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat atragerea de investitori luxemburghezi în domenii cu potenţial semnificativ cum ar fi: comunicaţii şi tehnologia informaţiei, sectorul bancar, fonduri de investiţii, turism, tehnologii ecologice etc. În discuţii a fost evocată, cu satisfacţie, excelenta colaborare, cu un deceniu în urmă, dintre Sibiu şi Luxemburg, în cadrul proiectului Capitala Europeană a Culturii", informează Adminsitraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă.

Preşedintele României, a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, ambasador agreat al Republicii Africa de Sud în România, pe Paul Alphons Steinmetz, ambasador agreat al Marelui Ducat de Luxemburg în România, şi pe Isabel Rauscher, ambasador agreat al Republicii Austria în România, cu ocazia prezentării de către aceştia a scrisorilor de acreditare.

Discuţiile cu ambasadorul Republicii Africa de Sud au reliefat dorinţa părţilor de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniile politic, economic, cu accent pe stimularea investiţiilor, dar şi în educaţie, mai ales învăţământul superior, sănătate, precum şi stimularea contactelor interumane, Africa de Sud fiind un partener proeminent al României pe continentul african.

De asememea, cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Austriei, Isabel Rauscher, a fost exprimat interesul reciproc de a intensifica, în contextul deţinerii consecutive de către Austria şi România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, cooperarea şi coordonarea dintre cele două ţări. De asemenea, Preşedintele României şi-a exprimat speranţa că noul guvern de la Viena va promova măsuri care vor fi inclusiv în beneficiul românilor rezidenţi în Austria, care reprezintă o comunitate foarte bine integrată în societatea austriacă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită