Adrian Tănase, validat de ASF ca administrator al Depozitarului Central

A.I.
Piaţa de Capital /

Adrian Tănase, validat de ASF ca administrator al Depozitarului Central

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) l a autorizat, în şedinţa de ieri, pe Adrian Tănase, în funcţia de administrator al Depozitarului Central, se arată într un comunicat remis Redacţiei de către ASF.

Adrian Tănase, care este şi directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) ocupa, de la începutul lunii aprilie a acestui an, funcţia de administrator provizoriu al Depozitarului, acesta fiind cooptat în acest post în urma renunţării la funcţie a lui Cristinel Sandu Popescu.

Şi fostul director general al BVB Ludwik Sobolewski a încercat să îşi obţină un loc în conducerea Depozitarului, în 2015, însă a fost respins de ASF, întrucât, la data respectivă, era în vigoare un regulament privind incompatibilitatea între fucţiile cheie din piaţa de capital, prevederi care au fost abrogate, între timp.

Înainte de a deveni directorul bursei, Adrian Tănase a ocupat poziţia de Chief Investment Officer NN Pensii România, după ce se alăturase Grupului NN în 2006. Domnul Tănase are peste 16 ani de experienţă pe piaţa de capital, cu focus pe management de portofoliu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo