Advent a intrat în negocieri exclusive pentru achiziţionarea Zentiva

D.I.
Companii #Sănătate /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Advent International şi Sanofi au intrat în negocieri exclusive în baza cărora Advent ar achiziţiona Zentiva, divizia europeană Sanofi de medicamente generice, pentru 1,9 miliarde euro, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Potrivit documentului, se preconizează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul anului.

Compania Advent anunţă de asemenea că oferta sa "este fermă, are caracter obligatoriu şi este finanţată integral".

Reprezentanţii companiei precizează că Advent va sprijini echipa de management Zentiva "pentru a investi în operaţiunile companiei, unităţile sale de producţie şi portofoliul aflat în cercetare şi dezvoltare (portofoliul R&D)".

Olivier Brandicourt, director general al Sanofi, a declarat: "Zentiva este o divizie robustă, cu o echipă foarte talentată, care şi-a demonstrat potenţialul de creştere. În urma unei revizuiri cuprinzătoare a opţiunilor strategice pentru divizia noastră europeană de medicamente generice, am hotărât că transferarea operaţiunilor către Advent este cea mai bună opţiune pentru a-i asigura succesul pe termen lung".

Potrivit sursei citate, se preconizează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul anului 2018, sub rezerva definitivării unor acorduri finale, a proceselor sociale corespunzătoare şi în urma aprobării din partea autorităţilor de reglementare relevante, spun oficialii companiilor.

Tom Allen, director general şi co-director al echipei europene de sănătate Advent International, şi Cedric Chateau, director general şi director al Advent International în Franţa au subliniat: "Pentru noi, sectorul medicamentelor generice este unul atractiv, întrucât acesta le permite mai multor oameni să aibă acces la tratamente de calitate, la costuri reduse. Considerăm că Zentiva este o platformă foarte bună, cu oameni talentaţi, în care putem investi pentru a construi un nou lider independent pe piaţa europeană a medicamentelor generice".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS