Afaceri mai mari cu 30% pentru LeasePlan România

Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare /

LeasePlan România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 39,6 milioane euro, în urcare cu 30% faţă de 2011, pe fondul unui trend în creştere de externalizare a adminis-trării parcurilor auto de către companii, potrivit unui comunicat al companiei de leasing operaţional şi administrare de flote.

"Anul trecut LeasePlan şi-a majorat afacerile datorită faptului că multe companii au considerat că este momentul să treacă la externalizarea administrării parcurilor auto prin leasing operaţional, deşi până în 2012 au preferat să cumpere autovehiculele. Astfel, criza economică a impus o abordare pragmatică din partea companiilor în privinţa costurilor. 2012 a însemnat creşterea organică a flotelor clienţilor existenţi, dar şi atragerea de clienţi noi", a declarat Bogdan Apahidean directorul general al companiei.

Totodată, portofoliul firmei a consemnat un avans de 24%, la 71,6 milioane de euro.

La finele anului trecut, LeasePlan avea în administrare 7.507 autovehicule (din care 6.667 flotă proprie), cu 20% peste nivelul din anul precedent şi cu circa 100 de unităţi peste targetul estimat pentru 2012. Din totalul acestora, 6.609 sunt în sistem leasing operaţional cu toate serviciile incluse, pentru 58 de unităţi s-a asigurat doar finanţarea, iar pentru restul compania furnizează doar servicii de gestionare a flotei.

"Pentru 2013 ne-am planificat o creştere a flotei de autovehicule până la un nivel de 8.400 de unităţi în administrare şi ne propunem să investim circa 20 milioane euro în achiziţia de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare", a afirmat Apahidean.

Potrivit estimărilor companiei, aceasta a preluat poziţia de lider pe piaţa locală de leasing operaţional, cu o cotă de piaţă de circa 17%.

LeasePlan România are în portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C sau industrie.

LeasePlan este o companie din domeniul serviciilor de management de flote, înregistrată în Olanda şi cu activităţi în 30 de ţări, având peste 6.000 de angajaţi. Acţionarii acesteia sunt grupul Volkswagen şi Fleet Investments, companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS