Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Afacerile Albalact au crescut cu 10% în primul trimestru, la 112,7 milioane lei

M.F.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Producătorul de lactate Albalact (ALBZ) a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 112,7 milioane lei (25 milioane euro), în creştere cu 10% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cu un profit net de 11,5 milioane lei (2,6 milioane euro).

"Societatea a obţinut un profit din exploatare în sumă de 12,2 milioane lei, din care suma de 7,1 milioane lei este profit rezultat din activităţi cu caracter excepţional, respectiv transferul activităţii de logistică din Albalact în noua companie Albalact Logistic, companie deţinută 100% de Albalact. Profitul din exploatare aferent activităţii de bază a companiei, prelucrarea şi comercializarea produselor lactate, obţinut în primul trimestru al anului 2014 este de 5 milioane lei", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Albalact a consemnat în primele trei luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 102,4 milioane lei şi un câştig net de 2,7 milioane lei.

Veniturile au crescut în primul trimestru din acest an cu 36%, la 140,1 milioane lei (31,1 milioane euro), iar cheltuielile au urcat cu 28%, la 127,6 milioane lei (28,3 milioane euro). În aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a consemnat venituri de 102,7 milioane lei şi cheltuieli de 99,6 milioane lei.

Obiectivul principal al producătorului de lactate pentru acest an este ca cifra de afaceri să depăşească pragul de 100 milioane euro, estimare susţinută de creşterea pe piaţa brânzeturilor şi iaurturilor şi menţinerea cotelor pe celelalte segmente. Tot pentru acest an, Albalact şi-a bugetat o creştere a profitului net cu 30%, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro).

Producătorul deţine două unităţi de producţie, una în localitatea Oiejdea din judeţul Alba şi una în Câmpulung Moldovenesc, fabrica Rarăul. Acesta ocupă locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul. Compania are peste 800 de angajaţi.

Cel mai mare acţionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acţiunile Albalact.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat