AFCN alocă 15,4 milioane lei pentru proiecte culturale

E.A.
Cultură /

AFCN alocă 15,4 milioane lei pentru proiecte culturale

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a anunţat că alocă, pentru sesiunea II/2019, suma de 15,4 milioane de lei pentru proiecte culturale din 11 arii de finanţare.

Vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale derulate în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare, cel târziu 7 iunie, şi 15 noiembrie 2019.

Între cele 11 arii lansate este continuată aria Arta digitală şi noile media, deschisă deopotrivă proiectelor editoriale digitale.

Cea mai mare sumă, 2,9 milioane de lei, este alocată pentru Arte vizuale (pictură, sculptură, grafică, fotografie, video-art, instalaţie, ceramică, sticlă, metal, arte textile, tehnici mixte, experiment vizual şi de animaţie, performance art, proiecte curatoriale ce au ca finalitate realizarea unei expoziţii şi care pot viza inclusiv domeniile de arhitectură şi design).

Câte 2 milioane de lei au fost alocaţi ariilor Educaţia prin cultură şi Proiecte cu caracter repetitiv/ festivaluri.

Consiliul AFCN a decis suplimentarea bugetului alocat ariei Promovarea culturii scrise, după ce 2019 a fost declarat Anul Cărţii în România. Acum, pentru această arie sunt alocaţi 1 milion de lei, informează News.ro.

Pentru a fi eligibile, proiectele culturale propuse trebuie să asigure o co-finanţare de minimum 10% din bugetul proiectului. Un proiect cultural poate fi înscris la o singură arie. Un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de trei proiecte culturale pe sesiune.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS