Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

AFIR a încheiat contracte de finanţare pentru investiţii apicole, în valoare de 47,86 milioane euro

D.I.
Miscellanea #Agro-alimentar /

AFIR a încheiat contracte de finanţare pentru investiţii apicole, în valoare de 47,86 milioane euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) sprijină, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), investiţii în sectorul apicol, se arată într-un comunicat al Agenţiei, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, de la demararea Programului şi până în prezent, AFIR a încheiat peste 2.100 de contracte de finanţare care au ca obiect investiţii apicole. Valoarea totală a contractelor de finanţare este de 47,86 milioane de euro. Până în prezent, AFIR a efectuat plăţi de 35,5 milioane de euro beneficiarilor proiectelor din apicultură.

Adrian Chesnoiu, director general al AFIR, a declarat: "Deşi există un Program tematic pentru acest sector, respectiv Programul Naţional Apicol, cei interesaţi pot obţine finanţare şi prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 pentru a dezvolta investiţii în domeniul apiculturii. Aceştia au la dispoziţie mai multe linii de finanţare pentru a-şi dezvolta proiectele apicole, dintre care 2 submăsuri sunt cu sprijin 100% nerambursabil, mai precis submăsura dedicată instalării tinerilor fermieri, submăsura 6.1 şi cea pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3".

Potrivit sursei citate, cele mai multe investiţii apicole au fost finanţate prin intermediul submăsurii 6.3 ("Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici"), pentru care AFIR a semnat 1.502 decizii de finanţare în valoare de 22,5 milioane de euro.

De asemenea, prin submăsura 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri), AFIR a încheiat 600 de contracte de finanţare cu o valoare de peste 24 de milioane de euro. Restul proiectelor au fost contractate prin intermediul submăsurilor 4.1 ("Investiţii în exploataţii agricole") şi 4.2 ("Sprijin pentru investiţii în prelucrarea, comercializarea şi/ sau dezvoltarea de produse agricole") cu o valoare cumulată de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS