Airbus pierde cursa cu Boeing la capitolul comenzi

T.A.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Constructorul aeronautic european Airbus a anunţat, astăzi, că în 2018 a primit comenzi ferme pentru 747 avioane, în scădere cu 33% comparativ cu 1.109 comenzi primite în 2017, dar a adăugat că şi-a atins obiectivul de a livra clienţilor 800 de avioane pe parcursul anului trecut, informează Reuters.

Cifra de 800 de avioane livrate în 2018, în creştere cu 11% comparativ cu 2017, include şi 22 de avioane A220 (produs care a devenit parte din familia Airbus odată cu preluarea producătorului canadian Bombardier) şi reprezintă un nou record de livrări pentru constructorul european.

"În pofida unor provocări operaţionale importante, Airbus a continuat să îşi majoreze ritmul de producţie şi a livrat un număr record de avioane în 2018 ", a declarat preşedintele Airbus Commercial Aircraft, Guillaume Faury.

De asemenea, Airbus a informat că la finele lui 2018 carnetul său de comenzi a ajuns la 7.577 de avioane, un nou record pentru industria aeronautică.

Rivalul american Boeing a informat, astăzi, că în 2018 a primit comenzi ferme pentru 893 de avioane (dintre care 203 în luna decembrie) cu o valoare de catalog de 143,6 miliarde dolari şi totodată că a livrat un număr record de 806 avioane de pasageri în 2018.

Potrivit analiştilor, cifrele privind livrările sunt mai importante pentru cifra de afaceri a producătorilor aeronautici decât cele privind comenzile, deoarece, în general, companiile aeriene plătesc atunci când iau în posesie aparatul. În plus, livrările sunt un bun indicator al fluxului de numerar disponibil al producătorilor de avioane, relatează Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS