ALEGERI ÎN MUNTENEGRU: Milo Djukanovic speră să revină la putere

V.D.
Internaţional /

 Milo Djukanovic speră să revină la putere

Muntenegrenii sunt chemaţi duminică la urne, în cadrul unui scrutin prezidenţial la care Milo Djukanovic, liderul istoric al micii republici din Balcani, speră să revină la conducere, după mai puţin de doi ani de la anunţul privind retragerea sa de la putere, relatează AFP.

În cele 1.214 secţii de votare deschise la ora locală 7,00 (5,00 GMT), aproape 533.000 de muntenegreni au început să voteze. Scrutinul se va închide la ora locală 20,00 (18,00 GMT) şi se aşteaptă ca primele rezultate ale votului, supravegheat de aproape 2.000 de observatori internaţionali şi locali, să fie difuzate duminică seara.

Începând din 1991, Djukanovic, un aliat al Occidentului, a fost de şase ori premier şi deja o dată preşedinte (1998-2003). El apare drept mare favorit al scrutinului, pe care s-ar putea să-l câştige încă de duminică, fără a mai aştepta cel de-al doilea tur din 29 aprilie, potrivit sondajelor.

Milo Djukanovic (56 de ani) a condus ţara spre independenţa faţă de Serbia în 2006, apoi către aderarea la NATO, care a devenit efectivă anul trecut, spre marea nemulţumire a Rusiei, dar şi a unei părţi din muntenegreni, în majoritate slavi şi ortodocşi. El aşteaptă acum să conducă ţara spre aderarea la Uniunea Europeană.

Actualul preşedinte al ţării este Filip Vujanovic, un apropiat al lui Djukanovic, membru al formaţiunii sale politice, Partidul Democrat al Socialiştilor (DPS).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro