ALEGERI LA MIJLOC DE MANDAT ÎN SUA:Democraţii câştigă Camera Reprezentanţilor, republicanii - Senatul

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Democraţii câştigă Camera Reprezentanţilor, republicanii - Senatul

Rezultatele preliminare ale alegerilor de la mijlocul mandatului des­făşurate în SUA, la data de 6 noiembrie, arată că democraţii au obţinut aproape 220 de mandate în Camera Reprezentanţilor, ceea ce le asigură majoritatea, în timp ce republicanii preşedinteluI Donald Trump şi-au păs­trat controlul Senatului, cu cel puţin 50 de mandate.

Presa străină scrie că democraţii ar putea folosi controlul Camerei Reprezentanţilor pentru lansarea de investigaţii asupra preşedintelui.

Jerrold Nadler, care, probabil, va fi preşedintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor, a declarat: "Poporul american a cerut responsabilitate din partea instituţiilor guvernamentale, transmiţând un mesaj clar despre ce aşteaptă din partea Congresului. Indiferent dacă îi place sau nu, Donald Trump şi Administraţia sa vor fi traşi la răspundere în faţa legilor şi a poporului american".

În aceste condiţii, Donald Trump a avertizat, ieri, că va răspunde eventualelor anchete lansate de Partidul Democrat prin Camera Reprezentanţilor cu investigaţii ale Senatului. Liderul de la Casa Albă a spus, pe Twitter: "Dacă democraţii au de gând să folosească banii contribuabililor pentru a ne investiga în Camera Reprezentanţilor, vom fi şi noi forţaţi să luăm în considerare, în Senat, investigarea lor pentru dezvăluirea de informaţii clasificate şi multe altele. Putem face acest joc în doi!".

Totodată, deşi republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, Trump a catalogat drept "o mare victorie" rezultatul obţinut de partidul său în aceste alegeri.

Donald Trump şi-a axat campania electorală pe tema imigraţiei, pe economie şi sistemul de sănătate.

După victoria în alegerile din 6 noiembrie, Nancy Pelosi, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, a afirmat: "Un Congres democrat va lucra la soluţii care să ne unească, de­oarece am avut suficiente diviziuni. Vom restaura contraputerile con­stituţionale".

Pelosi a promis că democraţii vor acţiona pentru reducerea costurilor cu sănătatea şi reţetele medicale, respectiv pentru investiţii în infrastructură.

La Senat, prin menţinerea controlului, republicanii vor avea în continuare puterea de decizie asupra numirilor la nivel înalt, inclusiv a judecătorilor din instanţele federale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS