Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

ALERTOMV Petrom a descoperit ţiţei în Marea Neagră

E.D.
Companii #Energie /

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom a anunţat că a identificat un zăcământ de ţiţei în platoul continental al Mării Negre, prin forarea cu succes a unei sonde de explorare offshore, în Perimetrul XVIII Istria (mică adâncime), potrivit unui comunicat al companiei remis astăzi redacţiei.

Primele estimări rezultate din testele de producţie indică o producţie potenţială pe sondă de 1.500 - 2.000 bep/zi.

Sonda de explorare Marina 1 a fost forată la circa 60 de km de ţărm, în Perimetrul XVIII Istria, la o adâncime de cca 2.150 de metri sub fundul mării. În zona respectivă, adâncimea apei este de circa 50 metri.

Explorare şi Producţie.

Costurile pentru forajul sondei de explorare s-au ridicat la cca. 19 milioane euro. După finalizarea testelor, sonda de explorare Marina 1 va fi cimentată şi abandonată.

În următoarele luni, OMV Petrom va evalua rezultatele obţinute cu ajutorul sondei Marina 1 în vederea dezvoltării şi punerii în producţie a zăcământului, în cazul în care se constată viabilitatea comercială a acestuia. Pentru exploatarea zăcământului va fi necesară dezvoltarea infrastructurii aferente, inclusiv forajul sondelor de producţie. Producţia din descoperirea Marina - dacă aceasta va fi declarată comercială - ar putea începe în următorii 3-4 ani. Investiţiile necesare dezvoltării zăcământului sunt estimate la peste 100 milioane euro.

"Marea Neagră este o zonă foarte importantă pentru OMV Petrom, o zonă în care există în continuare potenţial pentru noi descoperiri. În prezent, producţia din zona de mică adâncime a Mării Negre reprezintă circa 18% din producţia totală de hidrocarburi a companiei în România. Avem o istorie de peste 40 de ani în explorarea şi exploatarea hidrocarburilor din zona de mică adâncime a Mării Negre şi vom continua să investim în dezvoltarea segmentului offshore", declară Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare şi Producţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Foarte bine...sper sa nu mai depindem de rusi ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS