Remaniere Guvernamentală în urma deciziilor CEx al PSD

V.D.
Politică /

Actualizare - Dăncilă despre remaniere: Întotdeauna e loc de mai bine

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că modificările operate la nivelul Cabinetului au fost făcute pentru că "întotdeauna este loc de mai bine", iar Executivul trebuie să răspundă "unor provocări noi", legate atât de activitatea guvernamentală, cât şi de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - am propus revenirea unui fost ministru în echipa guvernamentală, este vorba despre domnul Ilan Laufer. Ministerul Apărării Naţionale - după cum ştiţi, Mihai Fifor şi-a dat demisia şi se va ocupa de departamentele din cadrul partidului. În această situaţie vreau să-i mulţumesc domnului Mihai Fifor pentru activitatea sa, lasă un minister la cheie, iar la acest minister l-am propus pe Gabriel Leş, care a mai avut funcţia de ministru al Apărării Naţionale", a informat Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ea a precizat că la Ministerul Transporturilor a propus-o pe Lia Olguţa Vasilescu. "Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârşit proiecte majore pentru România, mă refer la Legea salarizării, Legea pensiilor. Această capacitate, dublată de experienţa în domeniul administraţiei, cred că o face pe doamna Lia Olguţa Vasilescu un candidat foarte bun pentru acest portofoliu. Sperăm ca succesul pe care l-a avut în cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale să fie reflectat şi în cadrul Ministerului Transporturilor. Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale este un minister care a rămas vacant în urma numirii doamnei Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor. Am propus pentru acest minister pe Marius Budăi. Acesta este şeful Comisiei pentru buget-finanţe şi bănci, iar acest lucru este dublat şi de experienţa pe care o are în domeniul social. A fost director executiv la Casa de Pensii Botoşani şi, de asemenea, director al Agenţiei judeţene pentru prestaţii sociale Botoşani", a menţionat prim-ministrul.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, la Ministerul Economiei era nevoie de o persoană cu autoritate. "La Ministerul Economiei nominalizarea este Nicolae Bădălău. Am considerat că este nevoie de o persoană cu autoritate, pentru a accelera activitatea în acest domeniu deosebit de important", a afirmat ea.

Premierul a adăugat că la Ministerul Comunicaţiilor a fost propus un om cu experienţă - Alexandru Petrescu. "Alexandru Petrescu este fost ministru în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Cred că experienţa pe care o are îl ajută să dea un răspuns pozitiv provocărilor în cadrul acestui minister", a spus Dăncilă.

"Ministerul Culturii şi Identităţii - profesor universitar Daniel Breaz. Chiar dacă prin natura sa cultura are conotaţii artistice, cred că avem nevoie de rigurozitatea matematică a domnului profesor care să mişte lucrurile în bine în cadrul acestui minister. Ministerul Tineretului şi Sportului - în opinia mea, experienţa în domeniul educaţiei, dar şi al sportului, îl recomandă pe deplin pe domnul Bogdan Matei", a transmis Viorica Dăncilă.

--------

Comitetul Executiv al PSD a decis înlocuirea lui Paul Stănescu cu Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării. De asemenea, Gabriel Leş revine la Apărare, după demisia lui Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu trece la Transporturi în locul lui Lucian Şova, în timp de Niculae Bădălău preia Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Dănuţ Andruşcă.

De asemenea, potrivit deciziilor CEx al PSD, în funcţia de ministru al Muncii va fi numit deputatul Marius Budăi, la Ministerul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru va fi înlocuit cu Alexandru Petrescu, iar Ioana Bran pleacă din funcţia de ministru al Tineretului, post în care va fi numit senatorul Bogdan Matei.

Şi la Ministerul Culturii se schimbă titularul, în locul lui George Ivaşcu va fi numit senatorul Daniel Breaz.

- Dezvoltare: Ilan Laufer

- Transporturi: Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova,

- Muncă: deputatul Marius Budăi în locul Liei Olguţa Vasilescu,

- Economie: senatorul Niculae Bădălau în locul lui Dănuţ Andruşcă,

- Apărare: senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, în locul demisionarului Mihai Fifor,

- Cultură: senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivaşcu.

- Comunicaţii: Alexandru Petrescu

- Tineret: Bogdan Matei

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Concluzia: guvernul performant avea ministi praf.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roIstoria la feminin
Cabinet de avocatTMPS