GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ALERT/EXCLUSIVTudose: "Transelectrica şi Transgaz se întorc la Ministerul Economiei"

A.T.
Companii #Energie /

Actualizare 16:48 Gerea: "Conpet şi Oil Terminal rămân în continuare la Ministerul Energiei"

Andrei Gerea, ministrul Energiei, a dezminţit informaţiile care au circulat în presă potrivit cărora Ministerul Economiei ar urma să preia companiile Conpet şi Oil Terminal şi pachetul de acţiuni deţinut de stat la Petrom.

Domnia sa a declarat pentru Ziarul BURSA: "Conpet şi Oil Terminal rămân în continuare la Ministerul Energiei. Singura modificare care a fost realizată în urma şedinţei de Guvern de astăzi a fost, pe lângă comasarea departamentelor Energie şi IMM-uri în Ministerul pe care îl conduc, integrarea Departamentului pentru Turism în Ministerul Economiei. În rest, nu se schimbă nimic",

Ministrul Gerea ne-a precizat că Transelectrica şi Transgaz se întorc la Ministerul Economiei.

--------------

Transelectrica şi Transgaz se întorc de la SGG la Ministerul Economiei, ne-a declarat ministrul Economiei Mihai Tudose.

Transgaz şi Transelectrica, unele dintre cele mai valoroase companii din sectorul energetic, şi-au schimbat de mai multe ori acţionarii în ultimii ani. La începutul lunii februarie, cele două companii au fost preluate de SGG (condus de PSD) de la Ministerul Finanţelor (condus atunci de PNL). Anul trecut, cele două companii erau controlate de Ministerul Economiei.

Transferul Transelectrica şi Transgaz la Secretariatul General al Guvernului a fost argumentat prin faptul că Ministerul Finanţelor, în calitate de reglementator al viitorului sistem de redevenţe, nu mai poate fi şi administrator al acestor companii.

În martie anul trecut, cele două companii au fost trecute de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanţelor, după ce Comisia Europeană a impus separarea calităţii de acţionar la operatorii economici care desfăşoară activitatea de producere şi furnizare a electricităţii şi gazelor naturale de calitatea de acţionar la operatorii economici de transport ai acestora.

Schimbarea acţionariatului celor două companii a fost anunţată încă din martie 2012, însă la acea dată Guvernul nu hotărâse care minister să preia participaţiile.

Statul deţine 58,69% din capitalul Transelectrica şi 73,51% din titlurile Transgaz Mediaş.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS