Alexandru Stănean a cumpărat 141 de mii de acţiuni TRP

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Alexandru Stănean, director general al TeraPlast (TRP), a cumpărat un pachet de 141.000 de acţiuni TRP, pentru circa 51.000 de lei, informează emitentul printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Achiziţionarea pachetului a avut loc pe data de 10 septembrie, prin opt tranzacţii derulate în piaţa principală a BVB, la preţuri cuprinse între 0,36 şi 0,363 lei/acţiune.

Luni, Grupul TeraPlast a anunţat că are în vedere implementarea a trei proiecte de investiţii în valoare totală de 15 milioane de euro, pentru suma de aproape 7 milioane de euro, entitatea urmând să apeleze la Schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Prin primul proiect, TeraPlast va investi suma de 6,2 milioane de euro (din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat) în echipamente pentru divizia de mase plastice a Grupului.

Al doilea proiect se va derula prin firma Depaco, care va deschide o unitate de producţie într-un amplasament nou, de 38.000 de metri pătraţi în Băicoi, judeţul Prahova. Bugetul pentru construcţia şi creşterea capacităţii de producţie este de 5,2 milioane de euro (din care 1,9 milioane euro ar urma să fie aferentă ajutorului de stat).

Cel de-al treilea proiect de investiţii, în valoare de 3,5 milioane de euro, se va derula prin firma TeraGlass şi are drept obiectiv un flux nou de producţie de ferestre şi uşi termopan.

Valoarea totală a ajutorului de stat nu depăşeşte 6,8 milioane de euro, sumă cu care societăţile beneficiare se angajează să contribuie la bugetul de stat prin taxe şi contribuţii salariale suplimentare până în 2024, susţin reprezentanţii producătorului de materiale de construcţii.

În primul semestru al anului 2018, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 338 milioane de lei, dublu faţă de cifra de afaceri raportată pentru primul semestru al anului anterior. În 2017, TeraPlast şi-a lărgit portofoliul prin achiziţionarea fabricii TeraSteel din Serbia şi a societăţilor Depaco şi Politub.

La preţul de închidere a acţiunilor TRP din data 10 septembrie, de 0,362 lei/unitate, valoarea de piaţă a TeraPlast este de circa 310,2 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS