Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în Venezuela

D.V.
Internaţional /

Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în Venezuela

Alimentarea cu energie electrică a revenit în mare parte a Venezuelei, la o săptămână după ce o pană de curent a afectat ţara sud-americană, privând de apă şi de serviciile de telefonie şi internet milioane de persoane. Mai există însă zone semnificative fără curent iar experţii au avertizat că serviciile normale s-ar putea relua în câteva săptămâni sau chiar luni, scrie The Guardian.

Un nou raport al Universităţii Centrale din Venezuela arată că pana de curent a fost cauzată de un incendiu de vegetaţie în estul ţării. Raportul oferă două explicaţii posibile pentru impactul devastator al incendiului iar ambele implică posibilitatea ca serviciile să nu fie reluate complet în curând.

Prima posibilitate este ca incendiul să fi afectat reţeaua de transmisie, care ar putea fi reparată în până la 60 de zile.

Al doilea scenariu ar fi chiar mai sever. Este vorba despre posibilitatea ca focul să ducă la o defecţiune a turbinei la centrala hidroelectrică El Guri, cea care este furnizor pentru 80% din reţeaua electrică a ţării. În acest caz, reparaţiile ar putea dura până la trei ani şi vor depinde de capacitatea guvernului de la Caracas de a obţine piese de schimb şi tehnicieni calificaţi.

Una dintre cele mai grav afectate zone este al doilea cel mai mare oraş al ţării, Maracaibo. Acolo, pana de curent a declanşat acte violente iar mai multe magazine au fost jefuite. Cea mai mare parte a oraşului se afla încă în întuneric joi, la o săptămână de la începerea penei de curent.

Peste 300 de persoane au fost reţinute din cauza protestelor şi a jafurilor care au avut loc în timpul penei de curent, a informat gruparea pentru drepturile omului Foro Penal. De asemenea, pana de curent a afectat sursele de apă potabilă din ţară, dar sistemele de pompare a apei încep să funcţioneze în multe regiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS