ALIN IACOB, DESPRE NEGOCIERILE COLECTIVE PE TEMA CHF:"Ne-am întâlnit inclusiv cu preşedintele OTP Bank"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Ne-am întâlnit inclusiv cu preşedintele OTP Bank"

OTP Bank refuzase, iniţial, tratativele colective cu debitorii  

Reprezentanţii clienţilor cu credite în franci elveţieni au avut întâlniri cu toate cele şapte bănci invitate la discuţii

Reprezentanţii clienţilor cu credite în franci elveţieni (CHF) au încheiat şirul primelor întâlniri cu toate cele şapte bănci pe care le-au invitat la discuţii, după cum ne-a spus Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Domnia sa ne-a declarat: "Vineri a avut loc ultima discuţie din runda primelor întâlniri cu fiecare dintre cele şapte bănci. Până la urmă au acceptat toate invitaţia noastră, iar vineri ne-am întâlnit chiar cu reprezentanţii conducerii OTP Bank (n.r. instituţie care a refuzat primele două invitaţii ale consumatorilor). La discuţii a participat domnul Laszlo Diosi (n.r. CEO OTP Bank) , pe lângă alţi directori din bancă. De altfel, este cea de-a doua instituţie financiară, după Banca Transilvania, care a fost reprezentată de conducerea executivă".

Menţionând că reprezentanţii Raiffeisen Bank şi cei ai Băncii Transilvania s-au întâlnit de două ori cu echipa de negocieri colective, Alin Iacob a menţionat că întâlnirea cu OTP a fost una "serioasă": "A fost o întâlnire în adevăratul sens al cuvântului, nu doar o formalitate. Au fost discuţii serioase, în limita celor avute şi cu ceilalţi, poate chiar mai mult de atât. Cu toate acestea, nu aş dori să creez iluzii celor împrumutaţi în CHF, pentru că încă suntem la început cu negocierile, dar rămânem la fel de motivaţi".

Preşedintele AURSF, care conduce discuţiile cu reprezentanţii băncilor, ne-a spus că aceştia din urmă au promis că încearcă să identifice soluţii, personalizate sau nu, pentru rezolvarea problemelor create de creşterea CHF celor împrumutaţi în moneda elveţiană.

"Discuţiile au fost civilizate. Noi le-am spus tuturor să-şi asume partea de responsabilitate", ne-a mai spus Alin Iacob.

Împrumutaţii în CHF au împuternicit o echipă de negociere, condusă de AURSF şi mediată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), să discute cu băncile pe marginea unor posibile soluţii care ar putea veni în sprijinul lor, după ce cursul francului elveţian a crescut neaşteptat, la jumătatea lunii ianuarie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS