Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Alin Şimota, trimis în judecată de DNA

V.D.
Anticorupţie /

Alin Şimota

Alin Şimota

Omul de afaceri Alin Şimota, fost patron al FC Jiul Petroşani, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru complicitate la folosirea de documente false pentru obţinerea de fonduri europene. În urma acestei acţiuni, s-ar fi produs un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei Ministerului Dezvoltării Regionale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de reprezentanţii DNA, procurorii Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, lui Panduru Natalia Mariana, administrator de drept, şi Simota Alin, administrator de fapt, ai unei societăţi comerciale, pentru complicitate la comiterea infracţiunii de folosire de documente false care a avut ca urmare obţinerea pe nedrept de fonduri europene în forma participaţiei improprii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2009, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în calitate de autoritate de management şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru implementarea proiectului intitulat "Ambulatoriu integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva - modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate".

"Pentru realizarea lucrărilor, CJ Hunedoara a organizat, în cursul aceluiaşi an, o licitaţie publică pentru atribuirea contractului de executare a lucrărilor şi de furnizare a produselor respective, fiind declarată câştigătoare societatea administrată de inculpaţii Panduru Natalia Mariana şi Simota Alin. Pentru a crea aparenţa că societatea pe care o administrau îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, cei doi inculpaţi au ataşat la dosarul de participare la licitaţie mai multe documente false din care rezulta că aceasta nu figura cu datorii la bugetul de stat, aspect contrar situaţiei de fapt rezultată din documentele reale eliberate de autorităţile competente", se arată în rechizitoriu.

Potrivit procurorilorr, dosarul licitaţiei conţinând documentele falsificate a fost depus de beneficiar la autoritatea contractantă, iar ca urmare a acestor demersuri, în cadrul proiectului, a fost decontată suma de 2.625.998 lei (inclusiv TVA) aferentă lucrărilor executate de societatea administrată de cei doi inculpaţi.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a arătat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 2.582.629 lei, la care se adaugă dobânda legală aferentă, calculată până la data restituirii.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Simota Alin, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS