Alpha Bank pregăteşte lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare de la noi

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Alpha Bank pregăteşte lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare de la noi

Alpha Bank pregăteşte lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare din România, în baza Legii nr. 304/2015, a anunţat, ieri, instituţia de credit, într-un comunicat.

Acesta menţionează: "Adunarea Generală a Acţionarilor Alpha Bank Romania a aprobat implementarea unui program-cadru de obligaţiuni ipotecare, cu un plafon maxim al principalului de 1.000.000.000 euro (sau echivalentul în alte valute)".

Obligaţiunile ipotecare reprezintă o soluţie de finanţare des întâlnită pe pieţele financiare internaţionale, prin care banca urmăreşte să îşi diversifice sursele de finanţare, dar şi să scadă cos­tul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea şi extinderea activităţilor sale, mai arată documentul citat.

Potrivit Legii nr. 304/2015, aceste obligaţiuni sunt garantate cu un portofoliu de creanţe decurgând din contractele de credit ipotecar/de investiţii imobiliare aflate în derulare, fără ca emisiunea de obligaţiuni ipotecare să atragă modificări în privinţa termenilor contractuali agreaţi anterior cu clienţii băncii sau a garanţiilor aferente contractelor de credit.

Alpha Bank menţionează: "Lansarea în peisajul financiar din România a obligaţiunilor ipotecare poate aduce beneficii esenţiale pentru economie, printre care amintim:

u Îmbunătăţirea procesului de gestionare a activelor şi pasivelor, în sensul unei corelări mai bune a scadenţelor dintre împrumuturile acordate şi sursele de finanţare atrase;

u Scăderea costurilor de finanţare pentru creditele ipotecare;

u Creşterea gradului de intermediere financiară, prin atragerea de economisire externă;

u Dezvoltarea pieţei locale de capital".

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 27% din creditele ipotecare acordate de instituţiile financiare sunt finanţate prin emiterea de obligaţiuni ipotecare, aceasta fiind o soluţie frecvent utilizată de toate sistemele bancare din Europa. Prin această emisiune, România va intra în rândul ţărilor care au atât o legislaţie modernă, cât şi o piaţă activă a obligaţiunilor ipotecare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Cumparati ! Cumparati ! Mai ales din alea acoperite cu terenuri extravilane supraevaluate de 10 ori ! Sau cu mormane de caramizi vechi (ca nu le poti numi cladiri) prin colturi de Romanie uitate de lume. Cautam Prosti sa cumpere ! Dam discount pt cantitati mai mari (10 %) ! Dam comisioane (Chiar si Directe si personale) de 10 % pt cei din varful Fondurilor de Pensii care cumpara rahaturile astea din banii munciti cinstit de fraieri ! Dam de toate: Garantii ca creanta exista ! Dam consultanta, deschidem Gratis conturi samd, numai dati-ne bani !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită