Gala BURSA 2018

Ambasada SUA, înaintea vizitei directorului FBI la Bucureşti: România a devenit un sinonim pentru "phishing"

F. A.
Politică #WikiLeaks despre Romania /

"Din păcate, România a devenit de asemenea un sinonim pentru < phishing >, furtul din bancomate şi de pe cărţi de credit, licitaţii fraudate şi alte forme de infracţiune informatică. Din nou, aceasta este o problemă cu implicaţii transnaţionale, dat fiind faptul că multe dintre victime sunt cetăţeni şi companii americane", se arată într-o telegramă a misiunii diplomatice a SUA în România din 2006, clasificată "Secret". Subiectul telegramei: "Context pentru vizita directorului FBI Mueller la Bucureşti".

În documentul care pregăteşte vizita efectuată de directorul FBI Robert Muller la Bucureşti, oficialii ambasadei SUA în România prezintă succint poziţia României faţă de NATO, UE, Rusia sau Kosovo. "Din nefericire, România a devenit de asemenea un sinonim pentru < phishing >, furtul din bancomate şi de pe cărţi de credit, licitaţii fraudate şi alte forme de infracţiune informatică. Din nou, aceasta este o problemă cu implicaţii transnaţionale, dat fiind faptul că multe dintre victime sunt cetăţeni şi companii americane. Vizita dumneavoastră oferă o ocazie pentru a sublinia importanţa pe care o acordăm eforturilor de cooperare pentru a rezolva această problemă. Ca în cazul multor ţări balcanice, corupţia este încă endemică în România. Ar trebui să-i încurajaţi pe aceia din guvern - cum este ministrul Justiţiei Macovei - care încearcă să facă ceva în problema corupţiei", se arată în telegramă.

"Există o preocupare continuă cu privire la influenţa crimei organizate în România, inclusiv spălarea banilor şi folosirea de companii-paravan pentru a obţine sprijin în domenii precum jocurile de noroc şi petrochimie".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită