AMBASADOAREA SUA:"Cel mai probabil grupări străine au fost implicate în atacurile din Sri Lanka"

A.L.
Internaţional /

Alaina Teplitz (Sursă foto: Twitter)

Alaina Teplitz (Sursă foto: Twitter)

Scara şi complexitatea atacurilor de duminică din Sri Lanka, soldate cu 359 de morţi, arată că cel mai probabil a fost implicată o grupare externă precum ISIS, a afirmat ambasadoarea SUA, Alaina Teplitz, scrie Reuters.

"Dacă ne uităm la scara atacurilor, la nivelul de complexitate şi de coordonare, nu este implauzibil să ne gândim că există legături străine", a declarat Teplitz.

"Investigarea acestor posibile legături va face parte din investigaţii", a precizat ea, conform Reuters.

Teplitz a informat că FBI şi armata americană susţin investigaţia.

"Speranţa noastră este că după eforturile noastre comune vom găsi pe cei vinovaţi şi pe colaboratorii lor, să găsim legăturile şi să putem preveni ca un astfel de lucru să aibă loc în viitor", a afirmat Teplitz.

Ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, a confirmat că mulţi dintre atacatori aveau legături internaţionale pentru că au locuit sau au studiat în afară.

"Această grupare de atacatori sinucigaşi, mulţi dintre ei fiind educaţi şi provenind din clasa mijlocie, aşa că sunt independenţi financiar, reprezintă o îngrijorare. Unii dintre ei cred că au studiat în diferite ţări, au diplome, diplome de drept, sunt oameni foarte educaţi", a declarat el, potrivit agenţiei.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekara, a informat că alte 18 persoane au fost arestate, ducând astfel numărul total al celor reţinuţi la 58. Premierul Ranil Wickremesinghe a avertizat însă că mai mulţi suspecţi, înarmaţi cu dispozitive explozive, se află încă în libertate. Până la nouă oameni implicaţi în atac ar putea fi în libertate, conform unor surse.

Premierul Ranil Wickremesinghe a declarat că ISIS ar putea fi implicată în atacuri. Gruparea teroristă a revendicat atacurile, însă nu a oferit dovezi privind o implicare directă, mai informează Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS