Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah pentru consultări

Ziarul BURSA #Internaţional /

Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah pentru consultări

Ambasadorul Palestinei în Româ­nia, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a fost chemat de urgenţă ieri dimineaţă la Ramallah pentru consultări, informează ambasada statului palestinan în România, conform Agerpres.

Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene face acest demers în contextul în care România se afla printre ţările care au blocat declaraţia comună a Uniunii Europene referitoare la relocarea de către statele membre a misiunilor diplomatice de la Tel Aviv, la Ierusalim, precizează comunicatul ambasadei.

Ambasadorul Fuad Kokaly urma să părăsească România ieri seara.

Cotidianul israelian Haaretz scrie că Autoritatea Palestiniană şi-a rechemat ieri ambasadorii din cele patru state europene care au participat la ceremonia de inaugurare a ambasadei SUA în Ierusalim (România, Austria, Republica Cehă şi Ungaria).

Duminică, reprezentanţii ţărilor menţionate au luat parte la o ceremonie cu delegaţia americană la Ministerul de Externe israelian, în ajunul inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim.

UE a respins recunoaşterea de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, respectiv decizia acestuia de a transfera Ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim. Această iniţiativă a generat, totodată, indignarea palestinienilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS