AMBASADORUL SUA LA UE:"TTIP, important pentru că Rusia vrea să folosească energia ca armă politică"

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie #Comerţ /

Rusia vrea să folosească energia ca o armă politică, să vulnerabilizeze Europa, iar din acest motiv geostrategic Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) este important, a declarat, vineri, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Uniunea Europeană, Anthony Luzzatto Gardner.

"Gazul natural lichefiat va fi transportat între Statele Unite şi Uniunea Europeană. Am înţeles că România are o poziţie unică, pentru că nu are nevoie să importe gaz rusesc", a menţionat Gardner, citat de Agerpres.

În context, el a subliniat că alte ţări din Europa sunt mai expuse din acest punct de vedere. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Uniunea Europeană a adăugat că acest parteneriat va duce şi la o creştere a numărului de locuri de muncă.

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership) este cel mai mare tratat comercial şi de investiţii negociat vreodată, atât de Statele Unite ale Americii, cât şi de Uniunea Europeană, menit să sporească prosperitatea celor doi parteneri.

Varianta sa pentru spaţiul pacific, TPP (Trans Pacific Partnership), tratat negociat între SUA şi partenerii săi din zona Asia-Pacific, a fost aprobat la finalul lui septembrie 2015, oferind motivaţia unei negocieri mai accelerate şi în cazul TTIP.

Tratatul transatlantic se află în momentul de faţă într-o fază decisivă a negocierilor între cei doi mari parteneri şi actori comerciali, SUA şi UE, care, împreună, au peste 800 de milioane de locuitori şi acoperă circa jumătate din PIB-ul planetei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Ghiciți cine este cea mai nouă gură de tun în propaganda pro-americană/pro-NATO în Europa? ... Ei bine, Antena 3 (cunoscută și pe numele Latrina 3).

   

  Păpușarul Gâdea iese aproape seară de seară (la două dintre ele am fost eu martor) și îi dă cu geopolitica în sus și în jos. 

   

  Dacă vă întrebați de calitate, este aceeași ca și în cazul propagandei anti-băsescu. Ei au reușit prin 2/3 din materialele produse să facă și un anti-băsist ca mine să roșească de rușinea de a fi parte din acea categorie de gândire. O categorie cu bun-simț sprijinită de o propagandă nesimțită. Același lucru și în cazul geopoliticii pro-americane. 

  Să ne întrebăm dacă nu cumva semnalele de tip Juncker și Merkel au îngrijorat cozile de topor din mass-media (care primesc premii pe la festivaluri americane)? S-a dat ordin pe armată de mobilizare generală la microfoane? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS