Gala BURSA 2018

ANALIZĂ DELOITTE: Piaţa de M&A accelerează în trimestrul doi

A.M.
Comunicate de presă /

Ioana Filipescu

Ioana Filipescu

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a marcat o revenire semnificativă în al doilea trimestru al acestui an, însumând din punct de vedere al tranzacţiilor a căror valoare a fost anunţată 391 milioane euro, comparativ cu 258 milioane euro în primele trei luni ale anului. Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a pieţei, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost între 1,1 şi 1,3 miliarde euro, în creştere comparativ cu trimestrul doi din 2017, conform comunicatului remis redacţiei.

"Dacă ne uităm însă cumulat la primele şase luni ale anului, se accentuează tendinţa de a nu raporta valoarea tranzacţiilor. Din estimările noastre, în prima jumătate a anului 2018, valoarea totală a pieţei a fost între 1,6 şi 1,8 miliarde euro", a spus Ioana Filipescu, Partener, Corporate Finance, Deloitte România.

Actorii din piaţa de fuziuni şi achiziţii au fost ocupaţi în trimestrul al doilea al anului, realizând un număr total de 27 tranzacţii. În perioada similară din 2017 erau anunţate 21 de tranzacţii.

"Am asistat la un reviriment al pieţei de M&A în al doilea trimestru al anului, când s-au semnat o serie de tranzacţii semnificative. Cu toate că valoarea unora dintre aceste tranzacţii nu a fost făcută publică, dimensiunea business-ului ne îndreptăţeşte să credem că valoarea acestora este semnificativă", a spus Ioana Filipescu.

Patru dintre tranzacţiile semnate în trimestrul al doilea al anului au fost asistate de către echipa Deloitte Corporate Finance. Astfel, Deloitte a oferit consultanţă la vânzarea Farmexim şi Help Net către Phoenix Group, a Fabryo către AkzoNobel, a Animax către fondul de investiţii TRG şi a IKB Leasing către BNP Paribas.

Cele mai mari tranzacţii din cel de-al doilea trimestru al anului 2018 au fost:

Achiziţia de către Vodafone a acţiunilor Liberty Global din Germania, Republica Cehă, Ungaria şi România (valoare necomunicată pentru România).

Preluarea proiectului de birouri Oregon Park din zona Barbu Văcărescu din Pipera de către Lion's Head Investment, care realizează prima achiziţie în România (valoare necomunicată).

Vânzarea de către SIF Oltenia a participaţiei de 6,3% pe care o avea la BCR către Erste Group Bank (valoare: 140 mil. euro).

Achiziţia de către grupul german Phoenix a distribuitorului Farmexim şi a reţelei Help Net, reprezentând cea mai mare tranzacţie din acest an din sectorul de medicamente (valoare necomunicată).

Preluarea de către grupul olandez AkzoNobel a producătorului de vopsele Fabryo (valoare necomunicată).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită