Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ANALIZĂ KEYSFIN: În 2016, producţia de vin a ţării noastre a crescut cu 37%

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului /

În 2016, producţia de vin a ţării noastre a crescut cu 37%

Ţara noastră a înregistrat, anul acesta, o creştere de 37% a producţiei de vin, ajungând la 4,8 milioane de hectolitri, potrivit unei analize Keysfin.

Analiştii companiei au afirmat: "Datele Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului arată un avans de 37% pentru industria românească de vin, cel mai mare avans la nivel mondial. Este un semnal semnificativ, pozitiv, care indică faptul că piaţa vinului a atins un nivel optim şi un grad de maturizare ridicat".

Datele statistice, analizate de KeysFin, arată că la finele anului trecut erau înregistraţi oficial 217 producători de vin (COD CAEN 1102 - fabricarea vinurilor din struguri), cei mai mulţi în Vrancea - 69, Bucureşti - 24, Prahova - 18, Constanţa - 11 şi Buzău - 10.

După cifra de afaceri înregistrată în 2015, pe acest cod CAEN, cele mai importante companii erau Cramele Recas SA, Zarea, Vinexport şi Trade-Mark SA, conform datelor analizate.

În 2015, afacerile din sectorul producţiei viticole au atins nivelul de 680 de milioane de lei, iar în 2016 ar putea depăşi nivelul de 723 de milioane de lei, înregistrat în 2013, potrivit sursei citate.

Analiştii au explicat: "Rezultatele înregistrate de producătorii români arată că aceştia încep să culeagă roadele optimizării producţiei şi mai ales a distribuţiei la nivel local şi internaţional. Vinul românesc a căpătat o cotă tot mai mare de piaţă, iar marketingul susţinut a făcut ca afacerile acestora să evolueze pe un trend pozitiv".

La capitolul viticol, ţara noastră se află în prezent pe locul al 13-lea la nivel mondial. Cei mai importanţi producători sunt italienii, cu un volum al producţiei de vin de 48,8 milioane hectolitri în 2016, în scădere cu 2% de la 50 milioane hectolitri anul trecut, urmaţi de francezi, cu 41,9 milioane hectolitri (-12%), spanioli, cu 37,8 milioane hectolitri (+1%), americani, cu 22,5 milioane hectolitri (+2%) şi australieni, cu 12,5 milioane hectolitri (+5%), aşa cum arată datele analizate.

Producţia globală de vin a scăzut în 2016 cu 5% (15 milioane hectolitri) faţă de anul trecut, de la 274,4 milioane hectolitri la 259,5 milioane hectolitri, potrivit datelor preliminarii prezentate recent de directorul general al International Organisation of Vine and Wine (OIV), Jean-Marie Aurand, citat de Keysfin.

Potrivit companiei, consumul de vin la nivel mondial este estimat să atingă, anul acesta, între 239,7 şi 246,6 milioane hectolitri, comparativ cu cei aproximativ 240 milioane hectolitri înregistraţi în 2015.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS