ANALIZĂ SAXO BANKCursul euro se îndreaptă către pragul de 1,15 dolari

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Cursul euro se îndreaptă către pragul de 1,15 dolari

Perechea valutară euro/dolar se îndreaptă către paritatea de 1,15, arată John Hardy, şef al departamentului de strategie forex din cadrul Saxo Bank, într-o analiză a instituţiei daneze specializate în investiţii şi tranzacţionare online.

Hardy precizează: "Cea mai importantă evoluţie în rândul valutelor G10 (n.r. monedele ţărilor G10), în această săptămână, o reprezintă slăbirea euro, cel mai probabil din cauza nervozităţii tot mai mari generate de discuţiile despre bugetul Italiei, care au loc în prezent".

Analistul Saxo Bank aminteşte că liderii italieni s-au întâlnit, joia trecută, iar ministrul de finanţe Giovanni Tria a făcut afirmaţii promiţătoare cu privire la respectarea recomandării Uniunii Europene pentru un deficit bugetar de 3% din PIB, în timp ce Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, promite măsuri precum cota unică de impozitare şi venit minim garantat, ce vor face imposibilă apropierea de limita recomandată de UE.

"Conflictul pare a fi iminent, iar traderii sunt pe bună dreptate nervoşi. Bloomberg scrie că Salvini sus-ţine că guvernul va bloca «încercările speculative de a influenţa tendinţele de creştere», dar fără a specifica cum", precizează analistul Saxo Bank, adăugând: "În Franţa, întâlnirea premierului Marii Britanii Theresa May cu preşedintele Emmanuel Macron nu a adus volatilitate în plus pentru lira sterlină sau alte consecinţe. Liam Fox, un cunoscut politician conservator, susţine că riscul unui Brexit fără acord este acum de 60% - 40% din cauza intransigenţei UE".

Ieri, în jurul orei 17:00, perechea euro/dolar se tranzacţiona în jurul nivelului de 1,159 peste paritatea indicată de analistul Saxo Bank. De altfel, perechea valutară nu a mai atins pragul de 1,15 din luna iulie a anului trecut.

John Hardy a mai precizat: "Chiar înainte de publicarea, la finalul săptămânii trecute, a datelor privind locurile de muncă din Statele Unite ale Americii (SUA), Banca Populară a Chinei a crescut cerinţele privind rezervele minime obligatorii pentru contractele forward pe yuan-ul chinezesc (CNY), pentru instituţiile onshore, o mişcare ce vizează, în mod clar, împiedicarea deprecierii CNY înaintea parităţii de 7,00 pentru perechea dolar/yuan, în contextul în care indicele referitor la moneda Chinei definit de CFETS (n.r. coşul valutar CFETS - China Foreign Exchange Trade System) a atins pragul de jos al intervalului său de acum un an".

Potrivit analistului de la Saxo, cerinţele menţionate au intrat deja în vigoare şi nu au declanşat o volatilitate suplimentară în afara corecţiei bruşte de la noile maxime de vinerea trecută (6,8949 yuani/dolar).

"Dată fiind această mutare, focusul pe pragul de 7,00 (n.r pentru perechea dolar/yuan) devine şi mai important, căci piaţa evaluează până la ce nivel îşi va mobiliza China yuan-ul în conflictul comercial cu Statele Unite, după ce a anunţat tarife în valoare de 60 de miliarde de dolari pe produsele SUA", notează Hardy.

Potrivit analistului de la Saxo Bank, această mutare va determina, garantat, următorul răspuns tăios al preşedintelui Donald Trump, ce va incita sentimentul populist în turneul electoral pentru candidaţii republicani la viitoarele alegeri de la mijlocul mandatului.

John Hardy a continuat: "De observat faptul că China îşi raportează rezervele valutare pentru iulie (overnight) şi, aşa cum am indicat la sfârşitul săptămânii trecute, situaţia poate lua o turnură foarte diferită dacă acele rezerve au crescut (puţin probabil, dar, dacă este aşa, reprezintă un puternic semnal al intenţiei de slăbire a yuan-ului), au rămas oarecum la fel (nu se schimbă nimic) sau dacă s-au redus mai mult decât se preconizase (un semn al scurgerii de capital şi al faptului că China pierde controlul situaţiei la un anumit nivel)".

Potrivit analistului Saxo, datele din Statele Unite referitoare la piaţa muncii, apărute vinerea trecută, au adus o turnură surprinzătoare a evenimentelor.

Acesta a explicat: "Cifrele privind salariile şi veniturile au fost în linie cu aşteptările, dar ceea ce era demn de prima pagină a ziarelor (sau ar fi trebuit să fie şi suntem surprinşi de slaba reacţie a pieţei) a fost faptul că indicele ISM non-producţie (n.r. indice ce măsoară tendinţele ocupării forţei de muncă, a preţurilor şi a comenzilor noi din industria non-manufacturieră) pe luna iulie a scăzut brusc la 55,7 faţă de prognoza de 58+ şi faţă de valoarea de 59,1 din iunie".

Aceasta este una dintre cele mai mari deprecieri de la o lună la alta din istoria indicelui, deşi s-au mai văzut scăderi misterioase înainte, dar acestea erau cazuri izolate, precizează John Hardy, conchizând că va fi nevoie de un alt raport lunar pentru a vedea că se dezvoltă o tendinţă, cât şi alte date care să susţină dovezile că, aşa cum susţin pesimiştii, consumatorul american este "lefter".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. urca pana in 1.235-1.245 pana in Nov 2018 si apoi isi da duhul pana in ianuarie 2020 la 0.98-0.995 eur/usd ...

  Te cares love ! :))  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. dupa 0.98-0.995 se duce-n p&la intr-un interval proiectat intre 1.96 si 2.64 eur/usd ... bye bye usd! :))

   san rai sau cioro? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită