ANALIZĂ TRADEVILLE, PRIMUL SEMESTRU:BRD şi Erste au înregistrat venituri în creştere

V.D.
Bănci-Asigurări /

BRD şi Erste au înregistrat venituri în creştere

Creşterea sistemului bancar din România se reflectă şi în rezultatele înregistrate de două dintre instituţiile bancare listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Erste Bank Group (EBS), ale căror activităţi de creditare au crescut, influenţând pozitiv totalul veniturilor şi profitul, relevă o analiză de specialitate, remisă astăzi Redacţiei noastre.

Analiştii Tradeville arată că BRD a înregistrat cu 2,5% mai puţine credite neperformante în semestrul I din 2018 (scădere de la 8,8% la 6,3% faţă de acelaşi interval din 2017), ceea ce a dus la suplimentarea veniturilor după anularea provizioanelor alocate acoperirii unor eventuale pierderi.

Veniturile operaţionale ale BRD au sporit cu 10,5%, la 1,47 miliarde lei, evoluţia fiind determinată de creşterea veniturilor nete din dobânzi cu 13,21% la 937,5 milioane lei şi a veniturilor din comisioane cu 3,24% la 379,3 milioane lei. Evoluţia pozitivă a veniturilor a fost determinată, în principal, de creşterea activităţii de creditare.

Profitul operaţional al companiei a crescut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 19,4%, ajungând la 741,6 milioane lei.

În cazul Erste Bank Goup, analiştii Tradeville au remarcat rezultate excepţionale pe piaţa din România şi Croaţia, unde s-a înregistrat o creştere netă a veniturilor de peste 100%, în ţara noastră constatându-se o creştere de 50% a creditării pentru persoane fizice.

Veniturile grupului au crescut moderat în Austria şi Slovenia, dar au scăzut cu peste 30% în Ungaria şi Serbia.

Dată fiind creşterea previzionată în următorii ani, de 3-4%, pe pieţele central şi est europene unde operează EBS, perspectivele de creştere a profitului companiei sunt foarte bune. Potrivit analiştilor Tradeville, profitul pe 2018 al grupului s-ar putea situa la 1,39 miliarde euro, urcând la 1,50 miliarde euro în 2019, respectiv 1,63 miliarde euro în 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS