ANCOM îşi propune actualizarea formatului informaţiilor privind dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice

Andreea Cuzub
Companii #Telecomunicaţii /

ANCOM îşi propune actualizarea formatului informaţiilor privind dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice

ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie prin care se stabileşte formatul şi modalitatea de transmitere a informaţiilor privind dezvoltarea şi localizarea geografică a reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, potrivit unui comunicat de presă al ANCOM.

Informaţiile care vor fi transmise ANCOM vor fi folosite de Autoritate pentru realizarea inventarului naţional al reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Adoptarea proiectului este necesară pentru actualizarea formatului şi modalităţii de transmitere a acestor informaţii din partea furnizorilor de comunicaţii electronice în contextul adoptării Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice, care aduce noi atribuţii în sarcina ANCOM,susţine sursa citată.

În comunicat se precizează: "Proiectul de decizie defineşte mai exact sfera furnizorilor care au obligaţia de transmitere a informaţiilor, respectiv furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice care deţin în proprietate sau în concesiune astfel de reţele. De asemenea, au fost introduse prevederi referitoare la obligaţia operatorilor de reţea şi a autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale care deţin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică de a transmite ANCOM informaţiile necesare realizării inventarului."

Pentru realizarea inventarului reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, ANCOM solicită transmiterea de informaţii cu privire la elementele de reţea de comunicaţii electronice, ca de exemplu caracteristicile segmentelor de reţea sau a unor echipamente, precum şi cu privire la elementele de infrastructură fizică asociată reţelelor, ca de exemplu caracteristici ale camerelor de tragere, cabinetelor, conductelor, stâlpilor ori pilonilor, conform ANCOM.

În plus, furnizorii vor trebui să transmită informaţiile, conform dispoziţiilor legale, în maximum şase luni de la data intrării în vigoare a acestui proiect de decizie.

ANCOM a precizat: "Prevederile deciziei se aplică furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice care deţin în proprietate sau în concesiune reţele de comunicaşii electronice destinate publicului sau elemente de infrastructură fizică asociate acestora. Diferenţierea obligaţiilor de raportare impuse furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice prin proiectul supus consultării publice se face în funcţie de întinderea şi complexitatea reţelelor, la fel ca şi în decizia anterioară. De asemenea, operatorii de reţea şi autorităţile administraţiei publice centrale sau locale care deţin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică, vor transmite ANCOM, la cerere, informaţii necesare realizării SIIR."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS