Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ANCOM organizează noi sesiuni de examinare pentru radioamatori şi operatori radio

D.I.
Miscellanea #Telecomunicaţii /

ANCOM organizează noi sesiuni de examinare pentru radioamatori şi operatori radio

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat astăzi că organizează, în perioada 16 aprilie - 18 mai, prin direcţiile sale regionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş, sesiuni de examinare în vederea obţinerii certificatelor de radioamator şi certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru, se arată într-un comunicat al instituţiei, dat publicităţii.

Potrivit documentului, sesiunile de examinare pentru obţinerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru vor avea loc în perioadele 17 - 18 aprilie 2018 la Timişoara, 23 - 24 aprilie la Bucureşti, 25 aprilie 2018 la Cluj şi 18 mai 2018 la Iaşi".

În ţara noastră sunt valabile în prezent 7.659 certificate de operator pentru staţiile de radiocomunicaţii din serviciul mobil terestru.

Reprezentanţii ANCOM precizazeză că persoanele interesate să ocupe posturile scoase la concurs trebuie să depună o cerere de înscriere, împreună cu o copie după actul de identitate şi o fotografie color tip paşaport.

Suplimentar, pentru obţinerea certificatului de operator radio în serviciul mobil terestru este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale.

Pentru a putea utiliza o staţie de radiocomunicaţii, angajaţii companiilor care operează reţele de radiocomunicaţii mobile terestre trebuie să deţină un certificat de operator radio.

Potrivit sursei citate: "De obicei, aceste companii activează în diverse domenii precum industrie, producţie, transport şi distribuţie de utilităţi publice la nivel naţional, transporturi, construcţii şi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şi protecţie a vieţii şi proprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS