Masa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementăriMasa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

Andrea Enria, desemnat la conducerea noii agenţii de supervizare bancară

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Banca Centrală Europeană l-a ales pe italianul Andrea Enria în fruntea noii sale agenţii de supervizare bancară (SSM), după o luptă strânsă cu Sharon Donnery din Irlanda, a anunţat Reuters, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Începând din 2014, Mecanismul Unic de Supraveghere, înfiinţat sub tutela BCE, este prezidat de Daniele Nouy, al cărei mandat expiră la 1 ianuarie 2019.

Andrea Enria, care conduce Autoritatea Bancară Europeană din 2011, a avut un rol major în elaborarea şi implementarea noilor reglementări financiare din UE după criza financiară globală.

Fost supervizor la Banca Centrală a Italiei şi la Banca Centrală Europeană, este văzut ca neutru din punct de vedere politic şi a provocat anumite temeri în sectorul bancar italian din cauza abordării sale dure privind împrumuturile bancare neplătite şi creditele acordate micilor companii.

În funcţie de obţinerea aprobării Parlamentului European, Andrea Enria îşi va începe noua slujbă la începutul anului viitor.

Votul de miercuri din Consiliul guvernatorilor BCE a fost secret, dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au precizat că Banca Centrală a Italiei şi alte state din sudul Europei au sprijinit candidatura lui Enria. Sectoarele bancare din Cipru, Grecia, Portugalia şi Italia au cele mai mari probleme cu creditele neperformante (NPL).

Acestea erau speriate de atitudinea mai dură a lui Donnery, arhitectul cheie al politicii BCE de reducere a creditelor neperformante (NPL), care era sprijinit în special de ţările din nordul Europei.

Noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere va superviza 118 dintre cele mai mari bănci din zona euro, cu active în valoare de aproximativ 21.000 de miliarde de euro, şi un pachet mare de credite neperformante moştenite din perioada crizei datoriilor blocului comunitar. În acest moment, băncile se confruntă cu noi provocări, de la atacuri cibernetice la firmele din domeniul tehnologiei financiare (fintech).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinta BURSA Codul insolventei 2019
Deleanu
Apanova
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat